Monteiro: Mi nemamo šta da izgubimo!

Posle veoma uzbudljivih kvalifikacija na Autodromu Moskva i nakon mnogih iznenađenja, na konferenciji za medije po završenoj bici za startne pozicije našla su se poznata lica: Hose Marija Lopes i vozači dve “honde” Gabrijele Tarkvini i Tijago Monteiro.

“Veoma sam srećan, jer nisam očekivao pol poziciju. Posle jutarnjih testova bio sam pomalo nervozan, jer nisam znao šta da očekujem. Ovo je veoma teška staza, ali sam, zahvaljujući timu, uspeo da tokom dana poboljšam auto i svoja vremena. U Q1 sam, posle prvog brzog kruga, primetio da je sve kako treba i odlučio sam da ne menjam mnogo na automobilu za Q2 i Q3. Bilo je svakako od pomoći i to što se Ivan nije kvalifikovao za Q3. Poeni za pol poziciju mogu biti zlata vredni na kraju šampionata. Takođe je dobro što su se “honde” poboljšale, to će učiniti trke još boljim i to je dobro za sezonu,” izjavio je Pečito Lopes.

“Bio sam veoma srećan jutros i od početka veoma zadovoljan automobilom. Bio sam zadovoljan set-apom, posebno šasijom. Iznenadila su me vremena koja sam postigao kada sam prvi put stavio nove gume u Q1. Pokušao sam da prilagodim svoj vozački stil da bih se još malo poboljšao, ali nisam, i čak sam nekoliko puta pogrešio. Zatim sam nešto promenio za Q3, ali na kraju to nije ispalo kako smo planirali. Kad to kažem, radilo kako valja. Ali, mi nikada nismo bili blži Sitroenima. Prema mom vremenu iz Q1, pol pozicija je bila moguća ali na kraju barem mogu da startujem iz prvog reda,” rekao je Gabrijele Tarkvini.

“Igrao sam se mačke i miša ceo dan, pa sam veoma zadovoljan što sam se u Q3 provukao u apsolutno poslednjem Q2 krugu. Nisam baš bio samouveren, ali je na kraju sve ispalo dobro. Što više namučimo momke iz Sitroena, to bolje za naše samopouzdanje i još bolje za šampionat u celosti, posebno za gledaoce. Mi nemamo šta da izgubimo, pa u trci možemo da rizikujemo u svakom pogledu, jer mi se ne borimo za naslov,” istakao je Tijago Monteiro.

“Tim je sjajno pripremio automobil za ovu trku. Auto je bio dobro uravnotežen od samog početka, pa sam mogao da forsiram, a tačno to je razlog što sam se dva puta okrenuo! U kvalifikacijama je auto bio baš savršen, i, kad dodam i činjenicu da veoma volim ovu stazu, dobar rezultat je od početka bio ostvarljiv,” zaključio je Franc Engstler, koji je ponovo osvojio pol poziciju u TC2T klasi.