Luka Engstler u Bahreinu startuje sa 30 kg viška

Foto: Gruppe C Photography

Na finalnoj rundi TCR šampionata Bliskog Istoka, koja se ovog petka i subote održava u Bahreinu, najvećim balastom uspešnosti biće opterećena dva “VW golfa TCR” Likvi moli tima Engstler.

Lider regionalne serije Luka Engstler startovaće s dodatkom od 30 kilograma, koji je stekao kao najuspešniji vozač prethodnog takmičarskog vikenda. Tinejdžer iz Vigenzbaha je u januaru u Dubaiju osvojio pol-poziciju i trku 1, dok je drugi sprint završio na trećem stepeniku podijuma, stekavši u zbiru 45 poena.

Njegov timski kolega Florijan Toma tom prilikom je upisao 35 bodova, zahvaljujući pobedi u drugoj vožnji i petom mestu u prvom sprintu. Takav rezultat znači 20 kilograma balasta u “golfu” švajcarskog takmičara.

I treći auto s balastom uspešnosti u Bahreinu biće “golf”, ali onaj koji vozi Mato Homola, ima DSG menjač i pripada TCR Akademiji, odnosno timu Pit lejn kompeticioni. Slovak je sa 31 poenom bio treći po uspešnosti u Dubaiju, gde je u trkama klasifikovan kao četvrti i drugi, uz bonus bod za petu kvalifikacionu poziciju. Zato će na poslednjoj, trećoj rundi sezone imati kompenzacionu težinu od 10 kg.

“Golf” Luke Engstlera – model sa sekvencijalnim menjačem – imaće ukupno 1.295 kilograma (1285 osnovne težine, minus 20 kg po balansu performansi, plus 30 kg balast uspešnosti).

Tomin “golf” SEQ voziće sa 1.285 (1285 – 20 BoP + 20 balast uspešnosti), a Homolin sa 1.235 kg. Zbog DSG transmisije, auto trkača iz Bratislave ima manju osnovnu težinu, koja iznosi 1.250 kg. Od nje se, po merama BoP, oduzima 25 kg, pa na to dodaje 10 kg balasta uspešnosti.

Za rasplet šampionata od značaja može biti činjenica da Đakomo Altoe, drugoplasirani u seriji, u Bahreinu neće nositi nikakvu hendikep težinu.