Matijas Rosi: WTCC? Radije DTM…

Senzacionalni rezultati koje u Svetskom šampionatu turing automobila postiže Hose Marija Lopes izvesno su povod i drugim argentinskim vozačima da počnu da razmišljaju o karijeri na globalnoj sceni, a takav razvoj događaja verovatno bi pozdravili i WTCC organizatori.

Ako se spekuliše o tome ko bi mogao da pokuša da sledi Pečitov put, onda bi zvučalo sasvim prirodno da se u taj poduhvat upusti Matijas Rosi, Lopesov arhirival na domaćem, argentinskom turing terenu. Tridesetogodišnji trkač iz Buenos Airesa za sobom ima tri titule u TC2000 i jedan naslov u Super TC2000 seriji.

0103 Matias_Rossi_1Međutim, Rosi, koga u Argentini zovu „projektil“, izjavio je magazinu „Korse“ da ga transfer te vrste ne interesuje.

„WTCC je lepa kategorija, svetski je šampionat i to ga čini atraktivnim. Ali, ja mnogo cenim naš domaći automobilizam, jer mislim da je konkurencija veoma moćna. Iskreno, ne zanima me da odem u WTCC da se trkam, uostalom, još nemam nijednu konkretnu ponudu. Trkanje je moj posao i uvek moram sve da saslušam. Ali, dobro mi je ovde gde sam,“ kazao je Rosi.

Ipak, postoji kategorija van granica Argentine koja privlači Matijasa.

„Impresionira me DTM, iako sam svestan da sam u ovoj poziciji jako daleko od njega. Svejedno, on me mnogo interesuje.“

IMG_0519Rosi je otkrio i šta misli o Lopesovim rezultatima u Svetskom prvenstvu: „Verujem da je Pečito pravi vozač za ulogu koju sada ima. Znali smo koliki je talenat i to je pokazivao tokom cele svoje evropske karijere. On nas dobro predstavlja tamo.“

Matijas Rosi se ove sezone takmiči u tri (od četiri) glavne turing kategorije u Argentini. U seriji Turismo karetera trka se za volanom „ševroleta“ i vodeći je u generalnom plasmanu, dok u Turismo nasional šampionatu nastupa u „sitroenu C4“ i takođe je lider prvenstva. U prestižnom Super TC2000 kao branilac titule vozi „tojotu korolu“ i ta kampanja najslabije ide: trenutno je deveti u poretku vozača.