Meklohlin brani bivšu ekipu: Ne osvajaju se tri titule ako ste idioti!

Trostruki i aktuelni šampion Australijskih superautomobila, Skot Meklohlin, stao je u odbranu svoje bivše ekipe Dik Džonson rejsing kada su navijači kritikovali prosečne i ispodprosečne rezultate kojima je ova otvorila godinu.

Tim bogate tradicije, spektakularno moćan u prethodnim sezonama, doživeo je krupne promene uoči 2021.

Iz igre je izašao Rodžer Penske, koji je prodao svoj suvlasnički udeo i dovedena su dva nova vozača. S druge strane, ključni inženjeri ostali su tu, za ovu kampanju izrađena su dva sasvim nova “mustanga”, a najveći deo sponzorskih ugovora je obnovljen, uključujući i onaj s naslovnim partnerom, kompanijom Šel.

Penske je poveo Meklohlina sa sobom u Sjedinjene Države, gde će ovaj voziti Indikar u celosezonskom programu. Ekipa čiji je naziv ponovo “samo” Dik Džonson rejsing otpustila je Fabijana Kultarda i umesto dosadašnjeg dvojca angažovala je Antona de Paskvalea i Vila Dejvisona.

De Paskvale se smatra jednim od najtalentovanijih vozača dolazeće generacije, dok je Dejvison trkač s velikim iskustvom u Superautomobilima, sa dva osvojena Bathursta 1000.

Međutim, ovaj tandem je bio bledunjav na Bathurstu i Sendaunu. Dejvison u pet startova ima četiri top 10 rezultata, među kojima i jedan izlazak na treći stepenik podijuma, i pripada mu šesto mesto u generalnom. De Paskvale ima dva top 5 plasmana, ali i dva odustajanja, pa je na tabeli sedamnaesti.

Posle dominantnih sezona krunisanih Meklohlinovim i timskim titulama, takav početak mnogi navijači doživljavaju kao razočaranje, pogotovu ako se uporedi s nizom od pet uzastopnih pobeda koje je u 2021. zabeležio Šejn van Gisbergen u Tripl ejt “holden komodoru”.

Logično, usledile su kritike, a negativni komentari navijača naveli su Meklohlina da lično uzme u odbranu svoju bivšu ekipu (o kojoj i dalje govori u prvom licu množine).

“Sendaun je uvek bio teška staza za nas, a moćna za Trpl ejt, uvek, još otkad sam se ja priključio ekipi”, komentarisao je as sa Novog Zelanda.

“Rastužuju me neki komentari koje čitam poslednjih nekoliko dana. Volim naše navijače, ali napad na tim i vozače je potpuno nepotreban.”

“Ovo je bio težak start sezone za nas kao ekipu. Bathurst, dvojica novih vozača, nemoguće je tamo upoznati novi automobil. Potrebno vam je vreme. Ali, Anton je osvojio provizornu pol-poziciju na Bathurstu – ljudi, pa odajte im priznanje za to.”

“Onda, Sendaun, gde nikada nismo bili sjajni. Tamo je tim pokazao naznake brzine čak i veće od one koju smo ranije imali. Sada idemo u Tasmaniju, gde smo u prošlosti pobeđivali, ali smo se i mučili, a na toj stazi je Tripl ejt uvek jak.”

“Imali smo težak početak dvojice novih vozača u potpuno novim automobilima. Dajte im vremena, podržite vozače i ekipu.”

“Stići će oni gde treba, ne osvajate tri timske titule zato što ste idioti. Ali, svima su potrebni pozitivan stav i podrška svih naših navijača. Velika doza pozitivnosti samo će ubrzati proces, neće proći mnogo vremena i svi će uživati u uspehu. Iz sve snage navijam za tim iz SAD!”

DJR u određenoj meri jeste i dalje Meklohlinova ekipa. On kasnije u sezoni treba da joj se priključi kao enduro vozač na Bathurstu 1000, ali skorašnje izmene u Indikar kalendaru mogle bi da znače da neće imati dovoljno vremena da po ulasku u Australiju provede propisano vreme u karantinu.

Ako to spreči Meklohlina da startuje zajedno sa Vilom Dejvisonom, pretpostavlja se da će ulogu kopilota odigrati Vilov brat Aleks Dejvison.

De Paskvaleu je već određen partner za Bathurst, to će biti Toni D’Alberto, šestu godinu uzastopce u suvozačkoj akciji za DJR.