Mihelis iščekuje efekat kompenzacionih težina

Sledeća runda Svetskog prvenstva turing automobila vozi se na terenu Norberta Mihelisa. Tu, na Hungaroringu, počinje primena kompenzacionih težina: „sitroeni“će biti najteži, a njihovi rivali će izgubiti kilograme. Otud se Mađar nada da će, uz veliku podršku sa tribina, moći da parira vozačima Sitroen rejsinga, i to, zahvaljujući inverznom startu, pre svega na trci 2.

Mihelis je na francuskoj rundi šampionata zabeležio sedmo i osmo mesto. Na prvoj trci se – kao i mnogi drugi – namučio prvi put vozeći TC1 automobil na vlažnom asfaltu, a na drugoj ga je kontakt udaljio od plasmana u prvih pet.

„Kad se svi uslovi uzmu u obzir, zadovoljan sam. Pre trke 1 nisam vozio novi automobil po kiši, zato mislim da je sedmo mesto OK,“ izjavio je Mihelis za TouringCarTimes.

Druga trka nije ispunila moja očekivanja. Nadao sam se dobrom startu, ali je moj start bio tek prosečan. Nisam mogao da napredujem, a onda se Morbideli okrenuo ispred mene. To me je primoralo da isečem šikanu i morao sam da pitam tim koliko vozača treba da propustim kako bih izbegao kaznu.

„Na kraju kruga, neko me je udario otpozadi u poslednjoj krivini, tada sam izgubio otprilike pet pozicija i mislim da sam pao na poslednje mesto u TC1 klasi. Na ovoj stazi je veoma teško vratiti se u igru sa začelja, ali sam srećom uspeo da osvojim neki poen,“ ispričao je Norbi.

Vozač Zenge motorsporta nada se da „honda“ dodatno može da se približi „sitroenima“ na Hungaroringu. Činjenica je da su fabrički vozači, Tarkvini i Monteiro, došli do podijuma u Francuskoj.

„Skupili smo informacije u vezi sa podešavanjima, mislim da imamo dobar osnovni set-ap, što je lepa vest uoči Mađarske, ali u automobilu ja još nemam stopostotno onaj osećaj koji mi odgovara, rekao je Mihelis. Nažalost, nemamo vremena da testiramo pre za nas najvažnije runde, ali moramo da damo sve od sebe kako bismo izvukli maksimum u Mađarskoj.

„U Mađarskoj stupaju na snagu kompenzacione težine, to će nam pomoći. Ne mislim da će biti dovoljno da bismo uhvatili sitroene na kvalifikacijama i u prvoj trci, ali mislim da ćemo moći da im otežamo život kada budu preticali na trci 2. dodao je Norbi.

Na Mađarskoj rundi šampionata, svakom „siviku“, „granti“ i „kruzu“ biće smanjena težina, dok će „C-elizei“ nastaviti sa 1.160kg, shodno pravilu da referentni (najbrži) model uvek ostaje opterećen maksimalnim balastom. Tačne težine svih modela trebalo bi budu poznate najkasnije sedam dana pre početka takmičarskog programa na Hungaroringu.