Mihelis posle podijuma cilja pobedu

Norbert Mihelis zaokružio je dobar Hondin trkački nastup na Suzuki, dovezavši svoj “sivik” do četvrtog mesta u trci 1 i trećeg u trci 2. Mađar je bio srećan, ali je osećao da je mogao da postigne više.

“Znao sam koliko je ovaj vikend važan za Hondu, jer smo nastupali na domaćoj stazi”, rekao je Mihelis. “Voleo bih da sam mogao da ponovim prošlogodišnji rezultat, ovde sam 2013. pobedio, ali to ovog puta nije bilo moguće. Na osnovu sopstvenog iskustva, znam koliko je pobeda na Suzuki posebna, pa mogu da zamislim kako se Gabrijele oseća. Srećan sam zbog svih nas, uložili smo mnogo truda tokom leta, naš auto se poboljšava korak po korak i drago mi je što se to vidi po rezultatima”.

bigm_150_MICHELISZ bigm_676_TARQUINI
Zadovoljan plasmanom na podijumu, Mihelis ipak i dalje cilja prvu pobedu u 2014: “Da budem iskren, koliko god da sam srećan zbog podijuma, ja tražim pobedu. To je cilj koji sam sebi zacrtao na početku sezone, a još mi se nije dogodilo, pa ću dati sve od sebe da ga ispunim u Makauu. To je poslednja šansa za pobedu ove godine i u to ću uložiti bukvalno sve”.

Govoreći za TouringCarTimes, Norbi je objasnio kontakt koji je imao sa Borkovićem u prvom krugu trke 2: “Dao sam sve od sebe u ranoj fazi trke jer sam hteo da budem u poziciji da taktički čuvam leđa Gabrijeleu, ako bude potrebe za tim. Zato sam pokušao, ali nisam uspeo da preteknem Dušana”.

Već dugo se govori o mogućnosti da Mihelis sledeće sezone postane fabrički vozač Honde. Mađar se o njoj direktno ne izjašnjava: “Da budem iskren, ne znam hoće li to biti moguće. Kako sada stvari stoje, u 2015. će sve ostati kako već jeste jer oni imaju dva dobra i iskusna vozača, Monteira i Tarkvinija. Moraćemo da sačekamo i vidimo. Ja sam veoma zadovoljan svojim timom, popravljamo se cele sezone, videćemo šta će budućnost doneti”, završio je Mihelis, trenutno peti u generalnom plasmanu, samo pet poena iza Monteira.

Podsetimo, Norbi je 2010. za volanom “seat leona TDI” osvojio trku 2 u Makauu.