U Ladi uveliko “nišane” Makau

U Lada sportu se pretpostavljalo da će japanski vikend biti težak i da će vozači ekipe voditi tešku borbu za ulazak u prvih deset na 21. i 22. trci sezone na stazi Suzuka. Pretpostavke tima su se obistinile i utisak je da je učinjeno najviše što se moglo sa naoružanjem koje je stajalo na raspolaganju.

Aerodinamička efikasnost i velika maksimalna brzina ključ su za napad na dobre pozicije na dugačkim pravcima i krivinama japanskog autodroma. Najrealniji pokušaj Roba Hafa da prođe u drugi deo kvalifikacija presečen je prekidom Q1 sesije. Startujući sa mesta 13-14-15, u redosledu Haf-Tompson-Kozlovski, vozači ruske ekipe su u nedelju na Suzuki ostali u donjem domu poretka i bez bodova u obe trke. Prvu su završili na pozicijama 12-13-14, drugu svi za po jedno mesto više, a interna formacija sa starta ostala je neizmenjena. Iako je najavljena kiša, vreme je tokom trkačkog dana bilo toplo i suvo, pa je otpala svaka mogućnost preokreta na eventualno vlažnoj pisti.
bigm_115_HUFF
“U celini gledano, iako je vikend u Japanu bio veoma težak, zapravo je doneo više nego što smo očekivali, pa je tim veće razočaranje što nije rezultirao bodovima. Džejms i ja disali smo za vrat Čiltonu, Monteiru i Morbideliju tokom većeg dela trke 2, bilo kakva njihova greška mogla je da nam donese poene. Borili smo se lavovski i nismo uzeli bodove, ali da nam je iko rekao da po tempu na Suzuki zaostajemo samo 1,5 sekund, bili bismo zadovoljni”, počeo je svoju analizu Haf.

“Nadali smo se da će se ponoviti Spa Frankoršamp i da ćemo pokazati koliko su nam se performanse popravile, te da rezultati u Argentini i Pekingu nisu puka slučajnost. Sada nam preostaje Makau. Staza Guja je najduža koju vozimo, sa veoma dugim srednjim i poslednjim sektorom. Ostala je još ta jedna runda i možemo da kažemo da smo postigli više nego što smo se nadali. Zato su nam nadanja i očekivanja za sledeću godinu visoka”, rekao je Englez, već zagledan u 2015.

“Poslednja staza na kojoj smo bili, a da makar malo liči na Suzuku, bila je Spa Frankoršamp,” kazao je Tompson. “Sada smo pokazali da smo mnogo bliži potrebnom tempu nego u Belgiji, pa iz Japana nosimo puno pozitivnih utisaka. Proveli smo trku 2 na repu momaka koji su vodili u trci 1 i taj momenat pokazuje napredak “grante”. Istina je da najveće nade polažemo u Makau, vidimo ga kao najrealniju šansu za dobar rezultat. I Rob i ja volimo tu stazu, prošle godine sam tamo bio na putu ka podijumu, dok me incident nije sprečio da se za njega izborim. Uvek smo jednim okom gledali u finale na stazi Guja.”
bigm_625_HUFF
“Ovaj vikend pokazao
je koliko je pre trke važan test na novoj stazi i značaj dobrog tempa u kvalifikacijama. Bilo nam je teško, mučili smo se sa dugim pravcima u trećem sektoru, morali smo dobro da startujemo i osvajamo pozicije u sektorima 1 i 2, a to je bilo nemoguće iz sredine kolone. Radujem se finalnoj WTCC rundi u Makauu. To je posebna trka – novi WTCC automobili na uzanoj, opasnoj uličnoj stazi, sve obećava dobre borbe i vikend pun akcije! Vozači moraju i da sačuvaju automobile u komadu i da napadaju – potreban je veliki talenat da se pronađe ta ravnoteža, a predstava za gledaoce biće nezaboravna”, obećao je Kozlovski.

Lada nestrpljivo očekuje Makau i pristupa mu sa visokim očekivanjima, jer je Haf tu trijumfovao čak šest puta i drži rekord kao najuspešniji vozač na kompleksnoj uličnoj stazi. Dodatno, Tompson je 2013. bio u prilici da tu donese prvi podijum ruskom timu, ali ga je iz igre izbacio Pepe Oriola. Tim iz Toljatija će se u bivšoj portugalskoj koloniji oprostiti od svoje trkačke “grante”, koju će 2015. odmeniti “vesta”.