Morbideli: Krivica je samo moja

Ekipa Minih motorsport osvojila je bodove na Suzuki, ali manje nego što se nadala i ceo trkački vikend u Japanu izneverio je njena očekivanja.

Tim iz Fridersdorfa pomešanih osećanja odlazi sa pretposlednje ovosezonske WTCC runde. Đani Morbideli je u “ševrolet RML kruzu” #10 zabeležio jedno deseto i jedno osmo mesto, dok je Rene Minih, direktor i vlasnik ekipe iz Saksonije imao mnogo problema sa svojim autom, pa u trci 1 nije zabeležio plasman, a trku 2 završio je na 16. mestu.

“Imao sam jake vibracije na prednjoj osovini tokom trke 1 i nekoliko puta sam odlazio u boks”, objasnio je Nemac i nastavio rezime vikenda. “Đani se nadao boljem plasmanu, gađao je pozicije četiri ili pet. Međutim, naši automobili ne izlaze najbolje na kraj sa startnom procedurom i on je tu gubio pozicije. Dobro je što smo osvojili nekoliko poena. Sve u svemu, to je bio vikend u kome smo mnogo radili na automobilima i pripremali ih, pa baš i nisam zadovoljan rezultatom”, kazao je Minih, naglašavajući da Suzuka baš i nije “njegova staza”.
RM2 RM1
Minh motorsport pao je sa drugog na četvrto mesto u Jokohama trofej plasmanu nezavisnih timova, mada ga samo četiri, odnosno dva boda dele od drugoplasiranog i trećeplasiranog. “Još možemo da osvojimo poene na poslednjoj trci sezone u Makauu, sredinom novembra”, optimista je Minih. “A ovoga puta imaćemo nedelju dana da pripremimo automobil, što na Suzuki nije bio slučaj. Nadam se da ćemo dotle moći da razrešimo neke stvari”.

Đani Morbideli je na Suzuki osvojio poslednji bod u trci 1, i to posle starta sa sedmog mesta. Vozač iz Pezara bio je uveren da će u trci 2 postići značajno bolji rezultat, jer je imao 4. poziciju na inverznom startu, ali je odmah po gašenju crvenih svetala pao iza Mihelisa, Valentea i trojice vozača „C-elizea“ i morao je da se upusti u poteru za njima.

Morbideli je do cilja napredovao samo za jedno mesto, ali ga nije osvojio preticanjem, već mu je ono palo šaka posle Valenteovog odustajanja. Sa ukupno mršavih 5 bodova u Japanu, trkač iz Pezara ostao je deveti na tabeli u generalnom plasmanu vozača. Ima 108 poena, 23 više od Benanija, a 36 manje od Čiltona.

GM2„Jednostavno, ovog puta krivicu mogu da pripišem samo sebi. Ekipa mi je pripremila dobro izbalansiran auto, pogotovo za trku 2. Izgledalo je da posle mnogo dobrog rada na treninzima naše performanse kreću uzlaznom putanjom. Nažalost, trud se nije isplatio, jer sam dva puta loše startovao, pogotovu drugi put. Kad krenete iz drugog reda, očekujete nešto bolje, a ne da na kraju prvog kruga budete deveti…“, vajkao se Đani.

„U svakom slučaju, prošla su me tri „sitroena“, ali sam uspeo da pratim njihov tempo do otprilike polovine trke. Kada su pretekli Valenteov „ševrolet“, pobegli su mi, a ja sam se postarao da mi Tijago Monteiro ne priđe preblizu. Ponavljam, krivo mi je što moji startovi nisu bili na potrebnom nivou.“

„U ovom šampionatu uopšte, a na Suzuki pogotovu, u nevolji ste ako ne startujete dobro. Dovoljno je bilo videti Sitroenove vozače u trci 2: imaju prednost u performansama, ali je čak i njima bilo teško da čisto preteknu Valentea i na kraju je Tom Koronel uspeo da ih održi za sobom do karirane zastave. Da bismo lepo završili sezonu u Makauu, apsolutno moram da startujem dobro na poslednjim trkama“, zaključio je Italijan.

Automobili i oprema Minih motorsporta krenuli su put Makaua odmah po završetku trkačkog vikenda u Japanu.