Mikica Vesnić: Došlo mi je da zaplačem…

U timu ASK Sport auto Vesnić nisu sigurni šta se zapravo desilo sa automobilom Milovana Mikice Vesnića u drugoj polovini prve trke na Slovakija ringu. U jeku borbe za pozicije između osmog i jedanaestog mesta, kada je srpski as ušao u ritam i stizao i prestizao svoje protivnike, BMW se samo ugasio, a s njim i Vesnićeve nade da u Slovačkoj moze do plasmana koji donosi bodove.

Vesnić je trku započeo sa pozicije 16 u apsolutnom poretku, a sa devete u klasi. Veoma brzo stigao je do jedanaestog mesta, grupa od četiri vozača ispred njega bila je očigledno sporija i želja tima da se nekako stigne do pozicije broj osam, izgledala je ostvarljiva. U trenutku kada se Mikica spremao za napad na Slovaka Sladečku i Nemca Fišera, automobil je ostao bez gasa, a potom se i ugasio. Zapanjen brojem malera koje ga prate od početka sezone, tim je pokušao da locira problem u kratkom vremenu između dve trke, ali bez uspeha. Samim tim, srpski trkač nije ni mogao da startuje u drugom takmičenju vikenda.

„Po prvi put ove godine počeo sam da se lepo osećam u automobilu. Lošu sreću sa treninga ostavio sam za sobom i počeo sam da osvajam pozicije u trci. Sve je funkcionisalo savršeno a onda, odjedanput, automobil se ugasio. Kad se to dogodilo, prvi put u mojoj trkačkoj karijeri došlo mi je da zaplačem. Malo je reći da sam razočaran jer malerima nikad kraja, i pored ogromnog truda i rada koji svi kao kolektiv ulažemo u sve ovo, tužno je prokomentarisao Vesnić.

Ekipa trenutno pokušava da otkrije šta je uzrok problema s motorom, a njen nalaz u značajnoj meri ce odrediti u kom pravcu će dalje ići sezona srpskog automobiliste. Kako saznajemo, sve opcije su u igri, pa i ona da u slučaju ozbiljnijeg kvara Mikica ne nastupi na sledećoj rundi u Austriji. Nažalost, nije nezamisliva ni najgora varijanta – da ceo ostatak sezone ETC kupa dođe u pitanje.

1 Comment

  1. Ne bih voleo da MV napusti takmičenje u ovoj sezoni. Voleo bih da se pokaže bar na jednoj trci u svom stilu.

Comments are closed.