Miler najbrži na treninzima u Moskvi

Na trening sesijama u Moskvi bilo je sunčano i vedro, ali je staza svima stvarala puno problema zbog manjka prijanjanja. Posledično, pojedini vozači mučili su se da pogode tačke kočenja kao i da u pojedinim trenucima zadrže automobil na stazi.

Kako je vreme odmicalo Ivan Miler bio je prvi vozač koji je izvezao krug ispod 100 sekundi što mu je obezbedilo prvo mesto (1.39.989). Gabrijele Tarkvini imao je spreman odgovor i ostvario je vreme sporije za 0.064 sekunde (1.39.962) koje ga je dovelo do druge pozicije.  Tom Koronel je pokazao da ulazi u sve bolju formu pa je dospeo na treće mesto, ispred Tijaga Monterira i Sebastijana Leba. Iza njih našao se Mehdi Benani, čije je vreme  od 1.40.384 bilo dovoljno za šestu poziciju a Tom Čilton, Hose Marija Lopes, Ma Ćinghua koji prvi put ove godine nastupa za Sitroen i Đani Morbideli zaključili su spisak prvih deset vozača.

Ovog puta najbrži vozač Lada sporta bio je Džejms Tompson na 12. poziciji dok je Dušan Borković trening završio na 14. mestu. Franc Engstler bio je najbolji u TC2 klasi.

Tokom većeg dela drugog treninga vozači Ševroleta bili su u prilici da diktiraju tempo, pre svega zahvaljujući dobrim vremenima u drugom sektoru. Đani Morbideli je sa svojim “kruzom” bio postavio najbolje vreme, koje je ostalo referenca sve do Millerovog izlaska na stazu. Francuz je još jednom izvezao fantastičan krug od 1.39.505 i tako ponovo zauzeo vodeću poziciju, a prvi pratilac opet je bio Gabrijele Tarkvini.

Igo Valente uspeo je da trećim mestom popravi loš utisak sa prve sesije a njega su pratili Tom Čilton i Tom Koronel. Rene Minih je svojom šestom pozicijom takođe napravio prijatno iznenađenje i plasirao se ispred Hosea Marije Lopesa. U prvih deset vozača našli su se još i Tijago Monteiro, Mehdi Benani i Sebastijan Leb.

Džejms Tompson je sa 14. mestom još jednom je poneo titulu najbržeg vozača Lade dok je Dušan Borković bio tek na 17. poziciji. Franc Engstler ponovo je bio najbrži u TC2 kategoriji.

Rezultati drugog treninga:

wtcc_rus_2