Miler svestan da mu ponestaje vremena da “ulovi” Pečita

Posle sedam vikenda, od 12 koliko će ove godine imati WTCC, Sitroen je pobedio na 12 od 13 trka i ne postavlja se pitanje da li će francuski proizvođač biti prvak, već da li će četvorostruki šampion Ivan Miler uspeti da pretekne timskog kolegu Hosea Mariju Lopesa.

Lopes ima 39 poena više od Milera, pošto je Alzašanin dva puta odustajao, u Maroku i Austriji zbog incidenata za koje nije kriv, a zbog preranog starta kažnjen je prolaskom kroz boks na Slovakija ringu, i to ga je bacilo na deseto mesto u poretku tamošnje trke 1.

Sa druge strane, Lopes je imao ujednačene rezulate, osim odustajanja zbog mehaničkog kvara na trci 2 u Rusiji. Njemu predstoji domaća trka u Arentini, gde je prošle godine debitovao u WTCC-u i pobedio.

BtnkzCzCQAAwOEJ.jpg large

“Autodrom Terme Rio Ondo je zanimljiva staza za vožnju”, izjavio je Ivan Miler. “Brza je i dozvoljava preticanja. Moraću da nastavim sa dobrim vikendima kakav je bio onaj na Spa-Frankoršampu da bih smanjio Pečitovu prednost. Imam običaj da kažem da ima još mnogo vremena do kraja sezone, ali je kraj sve bliži i bliži.”

Lopes je zaslužio predah posle intenzivnog starta WTCC sezone, sa sedam trkačkih vikenda od aprila do juna. To je gotovo neuporedivo sa obavezama koje je imao u svojim prethodnim takmičarskim godinama, kada je istovremeno učestvovao u Super TC 2000, Turismo karetera i TRV6 seriji u Argentini.

“Kad sam se trkao u Argentini, imao sam po 44 trke po sezoni”, kaže Lopes. “Ne mogu da dočekam da se vratim u svoj “c-elize”. Za razliku od većine evropskih staza, poznajem Terme veoma dobro i tu mi je uvek išlo dobro. Mislim da ćemo Ivan, Seba i ja ponovo biti blizu. Borićemo se žestoko, kao što smo to radili i u prvom delu sezone.”

FIA WTCC Argentina, Termas de Rio Hondo 2-4 August 2013 bigm_Ambience_Arg_160

Sebastijan Leb nastavlja da prikazuje sjajne vožnje u svojoj debitantskoj WTCC sezoni. Iako je iza svojih timskih kolega na tabeli, devetorstruki reli šampion i dalje ima za cilj da bude treći u generalnom plasmanu. Francuz je uvek dobrodošao u Argentini, gde je, vozeći reli, dominirao u modelima “sitroen C4” i “DS3 WRC”.

“Dolazak u Argentinu mi uvek pričinjava veliko zadovoljstvo”, kaže Leb. “Dobrodošlica kojom nas dočekuje masa gledalaca je neverovatna. Zaista je sjajno videti sve te ljude koji su ludi za auto-sportom. Odavde nosim lepe uspomene, imao sam osam WRC pobeda, pa se nadam da ću poneti i neku iz WTCC. Moram da nastavim da napredujem, posebno na startovima trka, jer se tada najviše pretiče.”