Vesnić posle trke u Kruševcu: Kao vožnja po ledu usred leta!

Ispunjeno je obećanje koje je Milovan Mikica Vesnić dao još na predstavljanju svog novog automobila i evropskog programa za 2014. Ljubitelji automobilizma u Srbiji su, nakon dve godine i uspešnih nastupa na najpoznatijim svetskim autodromima, uživo mogli da vide na delu višestrukog šampiona Srbije i još uvek aktuelnog prvaka Centralne Evrope i da se druže s njim. Iako se na kraju ispostavilo da izuzetno klizava staza u Kruševcu nikako ne „leži“ moćnom BMW-u 320 S2000 i automobilima sa pogonom na zadnje točkove, tim je dao sve od sebe da publika maksimalno uživa.

2014-07-27 18-20-23 - IMG_5710
„U subotu, nakon prvog treninga, bio sam blago rečeno iznenađen. U svojoj 20 godina dugoj karijeri sam vozio sve discipline auto-sporta, ali ovako nešto nisam doživeo. Staza je toliko klizava da moj automobil sa gotovo 300ks i pogonom na zadnje točkove jednostavno nije mogao da prenese snagu na podlogu. Osećaj je bio kao da vozite po ledu usred leta!“
– izjavio je Vesnić.

„U čudu su se našli i moje kolege iz Crne Gore, Asanović i Aćimić, koji su nastupili u moćnim prototipovima. Trkački slikovi, pneumatici bez šara jednostavno nisu „radili“. Nedeljne trke, verovali ili ne, vozili smo na kišnim pneumaticima na potpuno suvoj stazi što je, uz dodatna podešavanja automobila, ipak dalo rezultat. Nama trka naravno nije imala takmičarski značaj ali mi je žao što publika nije bila u mogućnosti da u potpunosti uživa u mogućnostima BMW-a. Na kraju vidim da ipak nisu otišli nezadovoljni. Uvek je lepo nastupiti pred domaćom publikom i družiti se sa navijačima, naravno i sa kolegama koji nastupaju u domaćem šampionatu,“ poručio je Vesnić po završetku trke u Kruševcu.

2014-07-27 15-30-04 - IMG_5505 2014-07-27 15-30-03 - IMG_5498

Pred ekipom ASK Sport auto Vesnić sada je težak zadatak da pokuša da zatvori budžet za nastavak sezone u okviru Evropskog kupa turing automobila, te da, posle trke u Belgiji propuštene zbog finansija, sezonu ipak privede kraju na stazi Ena Perguza na Siciliji.