Minih kažnjen, Velja je „čovek trke“

Za razliku od subotnje trke, koju je završio kao sjajan drugoplasirani, nedeljna vožnja u Šangaju nije donela ništa dobro Reneu Minihu, vozaču „honde sivik“ Vestkoust rejsinga.

Već u prvom krugu, u početnom kompleksu krivina, sopstvenom krivicom izgubio je kontrolu nad automobilom. To proklizavanje bacilo je Miniha na začelje kolone, pa je u pokušaju da povrati izgubljeno vodio borbe sa Sergejem Afanasjevom, Đijangom Tenđijem i Norbertom Totom.

U samoj završnici trke, Minih je prvo odgurnuo Afanasjeva, a zatim naleteo na Norberta Tota. Proglasivši ga krivim za incident, sudije su Nemcu izrekle vremensku kaznu od 30 sekundi, koja u krajnjem ishodu znači da je u konačnom poretku trke 2 izgubio jedno mesto i rangiran je kao četrnaesti.

Lorenzo Veglia (ITA), Liqui Moly Team Engstler, SEAT León Racer
S druge strane, žiri sačinjen od čelnika TCR serije proglasio je 17-godišnjeg Lorenca Velju, takmičara Likvi moli tima Engstler, za „čoveka trke“. Italijanski trkač time je pohvaljen za ono što je prikazao u trci 2, u kojoj se tokom svih 10 krugova borio sa Glisonom i Afanasjevom, gubeći i osvajajući pozicije, ali uvek u granicama fer pleja.

„Mnogo napredujemo u podešavanju automobila, to dokazuje činjenica da se naš zaostatak smanjuje u svim sesijama. U trci 1 namučio me je raspon točkova posle kontakta u prvom krugu. U trci 2 bio sam prilično konkurentan i sa svim suparnicima borio sam se od starta do cilja,“ prokomentarisao je Lorenco Velja.