Morbideli: Kontakt sa Tompsonom bio je minimalan

Startujući iz osmog reda, sa 15. pozicije u obema argentinskim trkama, Đani Morbideli svakako nije mogao da se nada kako će mu u nedelju biti jednostavno da stigne do bodova. Vikend italijanskog vozača išao je od lošeg (subota) ka još gorem (nedelja) i Đani je ostao praznih šaka, plasiravši se kao 12. i 13.

Do Argentine, Morbideli je uspevao da makar u jednoj trci na svakoj od WTCC rundi osvoji poene. Pošto se taj niz završio, 46-godišnji trkač skliznuo je jedno mesto naniže u poretku vozača – sada je osmi, a Mihelis je sedmi.

U trci 1, Đani je nakon starta dospeo do 13. mesta, iza Tompsona i kolega u „ševroletima“, Borkovića i Koronela, i svi su se borili za 10. poziciju. U 5. krugu Italijan je pretekao srpskog vozača i popeo se na 12. mesto, na kom je trku i završio, sekund i po od poslednjeg raspoloživog boda, koji je pripao Tompsonu.

Trka 2 bila je bogatija događanjima: izguran od strane konkurenata, Morbideli se već u prvim metrima posle starta našao na travi, a zatim je imao kontakt sa Tompsonom. U pokušaju da dospe do zone poena, probio se do 11. mesta i nalazio se iza Borkovića kada su ga iz boksa obavestili da je zbog incidenta sa Tompsonom kažnjen prolaskom kroz boks.

Pilot Minih motorsporta prošao je kroz cilj kao četrnaesti, ali je Borković, jedini vozač „RML kruza“ koji je stigao do poena, kažnjen zbog neodgovarajućeg klirensa, pa se, provizorno, Morbideliju piše trinaesta pozicija u trci 2 na stazi Terme Rio Ondo.

bigm_540_MORBIDELLI

„U intervjuu pre starta kazao sam da od nedelje u Argentini nisam očekivao puno. Ipak, posle prilično dosadne trke 1, izgledalo mi je da sam u trci 2 bio nadomak kojeg boda – na polovini distance bili smo skoro tu, tada sam imao 11. mesto. Ali, zatim sam obavešten da me je direktor trke kaznio i šansa je propala. Ne sporim da sam dotakao branik Tompsonove „lade“, ali to je bio minimalan kontakt.“

„U svakom slučaju, kad uzmem u obzir da sam za vreme celog vikenda pravi osećaj u automobilu imao samo u početnim krugovima trke 2, a onda se podupravljanje vratilo i komandovalo mojom trkom, bilo bi preterano reći da je kazna sprečila najbolju povratničku vožnju u mojoj karijeri. Prošlo je kako je prošlo, stegnućemo zube i pokušati da što pre dođemo do bodova koji u Argentini nisu stigli,“ zaključio je Morbideli.