Rene Minih: Nismo imali šanse

Ekipa Minih motorsport nije došla do očekivanih poena na osmoj ovosezonskoj rundi Svetskog šampionata turing automobila na autodromu Terme Rio Ondo u Argentini. Đani Morbideli osvojio je pozicije 12 i 13, a Rene Minih zabeležio je 13. i 12. mesto (rezultati trke 2 su provizorni, zbog žalbe Kampos rejsinga uložene na odluku o diskvalifikaciji Borkovića).

„Veoma je tužno što nismo osvojili nijedan bod, ali zaista nismo imali šanse sa naših niskih startnih pozicija,“ iskren je bio Rene Minih, direktor, vlasnik i vozač ekipe. „U kvalifikacijama sam pogrešio u prvom pokušaju u Q2, gume su već bile potrošene i završio sam dvanaesti, pa sam odatle morao da startujem u obema trkama. Da stvar bude gora, na oba starta izgubio sam po nekoliko mesta.“

Đani Morbideli startovao je sa još lošijeg, petnaestog mesta i ni on nije osvajao poene.
RM
U trci 2, oba pilota ekipe iz Saksonije primakla su se poenima, pošto su dolazili do pozicije 11. Morbideli se do tog mesta popeo u 6. krugu, ali je zatim kažnjen prolaskom kroz boks zbog izazivanja sudara s Tompsonom. U 9. krugu, i Minih je držao 11. poziciju i bio je nadomak poena.

„Pokušao sam da malo jače napadnem, ali sam pogrešio na kočenju i izgubio sam dve pozicije,“ objasnio je vlasnik tima. „Trke su nam bile veoma teške. S jedne strane, bilo je jako teško nositi 40 kilograma dodatne težine, a s druge, nismo uspeli da se snađemo sa slabim prianjanjem na stazi Terme Rio Ondo.“

Trkački automobili Minih motorsporta i prateća oprema već su ukrcani u kontejner, kako bi bili spremni za transport na iduću WTCC rundu, koja se vozi u Pekingu početkom oktobra.

„Sledi nam duga pauza, koju nažalost ne možemo da iskoristimo da bismo radili na automobilima, a ima još stvari koje bi trebalo da rešimo,“ kazao je Minih, koji će se zajedno sa ljudima iz ekipe tokom WTCC „letnjeg odmora“ usredsrediti na svoj projekat u Svetskom relikros šampionatu, test vožnje u „audiju“ i start na jednoj rundi tog prvenstva u septembru mesecu.