Morbideli: „Naše vreme dolazi“

Posle sedam godina odsustva, Đani Morbideli vratio se u WTCC. Nije počelo loše – na testu je bio jedanaesti, na prvom treningu deveti. A onda, udarac u Tarkvinijevu Hondu i čekanje da mehaničari Minih motorsporta osposobe „kruz“ za nastavak vikenda. Opravka Đanijevog auta bila je završena u nedelju u 2 sata ujutro.

Trkač iz Pezara priznaje da je zadovoljan osvajanjem poena na povratničkom vikendu. Rezultat dobija na značaju u kontekstu manjka test kilometara u predsezoni i vremena izgubljenog zbog subotnjeg udesa. I ne samo vremena – Morbideli nije učestvovao u kvalifikacijama, startovao je po odobrenju sudija, oba puta s poslednjeg mesta. U takvoj situaciji cilj su mogli biti jedino bodovi, i to ne mnogo bodova.

„Osvajanje mesta u prvih deset u nedelju po podne verovatno je najviše što sam mogao da postignem ovde u Marakešu. Ulične staze ne opraštaju, ja sam izgubio veći deo subote zbog incidenta s Tarkvinijem za vreme treninga, i to je ovde bio priličan hendikep.“

„Povrh toga, nedostajalo nam je vreme na stazi, jer smo na putu za Maroko naše nove „ševrolete“ uspeli samo da isprobamo na stazi Portimao. Kad se sve to uzme u obzir, pravo je olakšanje kad se vidi koliko su posvećeni ljudi u Minih motorsportu. Želim da dam sve od sebe kako bih im se što pre odužio,“ obećava Italijan.

Verovatno je sve začudilo kako Morbideli u trci 2 nije uspeo da pretekne Kozlovskog. Italijan to objašnjava svojim namerno opreznijim pristupom u finišu i željom da izbegne probleme s kočnicama na stazi koja ima „kreni/stani“ karakter.

„WTCC je naporna i zahtevna serija. Iako sam u obe trke startovao sa začelja kolone, nekako sam ostao po strani od svih udesa, ali se u trci 2 pojavio problem s kočenjem i vremenom je postajao sve gori. Poslednje što sam želeo da uradim bilo je da ekipu opteretim novim poslom pre Pol Rikara, koji je za samo nedelju dana. Pokušaj da se u drugoj polovini trke 2 pretekne „lada“ jednostavno nije bio vredan rizika i odlučio sam da idem na sigurno. Naš dan će doći,“ najavljuje Morbideli.

Što se tiče šefa ekipe, Renea Miniha, njegov daleko najbolji kvalifikacioni rezultat u karijeri u Svetskom šampionatu turing automobila nije doneo plodove. U prvoj trci startovao je sa šestog mesta, ali prerano, zato što je WTCC startnu proceduru pobrkao sa onom u svojoj izvornoj disciplini, relikrosu. „Bio sam u pogrešnom filmu,“ preuzima Minih krivicu. „Pogrešio sam na startu, zakočio, onda je broj obrtaja pao i svi su me prošli.“

Kažnjen prolaskom kroz boks zbog preranog starta, Minih se vratio trci, ali ga je izdala elektronika: „Displej je otkazao i počeo da pokazuje zbunjujuće stvari. Bez displeja ne vidim da li je motor u redu. I bilo bi besmisleno da sam upropastio motor kad sam već imao jedan krug zaostatka.“

U trci 2 Nemac je zahvaljujući inverznom rasporedu krenuo sa još boljeg, petog mesta, preživeo Koronelov karambol, ali se već na prvoj šikani „dokačio“ s Valenteom i posle četiri kruga, sa oštećenim spliterom i bez kočnica, morao da odustane. Tako je Minihu propala najbolja dosadašnja prilika da prvi put osvoji bodove u apsolutnoj WTCC kategoriji. Jer, trka 2 nagradila je poenima sve preživele, samo je trebalo ostati u igri, što dokazuju primeri TC2T takmičara.