Nikola Miljković bez ETCC-a, ostaje na brdu

Iako je poduhvat tretiran kao skoro sigurna stvar, Nikola Miljković ipak neće učestvovati u Evropskom kupu turističkih automobila, jer njegov tim nije uspeo da sakupi potreban novac za to takmičenje.

On će i ove sezone voziti brdske trke, delom u prvenstvu Centralnoevropske zone sa „hondom“ sa kojom je tamo nastupao i proše sezone, delom u Evropskom šampionatu, za koji se nada da će nabaviti „micubiši“.

„Uspeli smo da sakupimo novac za automobil („seat leon kup“), ali za ostale troškove nismo. Imali smo možda dve trećine budžeta. Nismo hteli da nam se desi da ostanemo bez novca na pola sezone,” objasnio je Nikola situaciju.

Mladi Beograđanin planira da nastupi na nekih 13 takmičenja: devet u CEZ-u, nekoliko u Poljskoj, Češkoj i Hrvatskoj, a nada se i učešću u srpskom šapionatu.

„Nećemo odustati od ideje da se pojavim u ETCC-u, nadam se već sledeće godine. To je veoma skupo takmičenje i biće teško sakupiti novac, ali to je ono što želim i trudiću se da se tamo pojavim,“ najavio je Miljković.