Morbideli u Mađarskoj želi ozbiljan rezultat

Đani Morbideli i tim Minih motorsport izgleda da su rešili barem jedan od problema koji im je otežao život tokom francuskog WTCC vikenda.

Na Pol Rikaru Italijan nije imao svog trkačkog inženjera, već se oslanjao na savetodavnu podršku prisutnih stručnjaka engleskog RML-a. Hungaroring na tom planu donosi promene nabolje.

„U Mađarskoj se našem timu priključuje moj novi trkački inženjer Čarls Hodž,“ najavljuje Morbideli. „Olakšanje je što je i taj deo slagalice došao na svoje mesto. Uprkos lošim momentima u Maroku i Francuskoj, imao sam priliku da nekako prikupim deliće informacija o novom automobilu, ali, da bi se ti delići transformisali u nešto veće, definitivno je potreban iskusan inženjer. Hemija u timu je već dobra, nadam se da će je Čarls dodatno obogatiti.“

Istočnonemačka ekipa verovatno najmanje poznaje svoj „ševrolet RML kruz“ od svih timova koji se u WTCC-u trkaju sa tim modelom. U kadrovskom ojačanju Minih motorsporta, Morbideli vidi osnovu za brži napredak i dostizanje konstantnijih i boljih plasmana. Korak napred mogao bi da bude napravljen već u Budimpešti.

„Ne bih išao tako daleko da kažem da moj šampionat zapravo počinje u Mađarskoj, ipak, na Hungaroringu želim da počnem da postižem rezultate. Dva problema sam, nadam se, ostavio za sobom na Pol Rikaru – prvi je bio mučenje sa set-apom i novi inženjer je tu kako bi nam pomogao da to rešimo.“

„Druga grozna stvar bilo je ono što su prikazali neki vozači skloni bezobzirnom ponašanju. To može da zabavi nekog ko nas gleda na televiziji, ali to je recept za pražnjenje WTCC garaža, naročito kada su runde ovako blizu jedna drugoj. Ove sezone već se dogodilo da bezobzirna vožnja izbacuje trkače iz akcije,“ upozorava Morbideli.

Automobilista iz Pezara već je kritikovao pojedine manevre sa Pol Rikara, najglasnije onaj Čiltonov. Englez je na Severnoj šikani udario i okrenuo Morbidelija, udaljivši ga time od ozbiljnijih poena u trci 2. Đani nije potisnuo u drugi plan incidente u Francuskoj i spreman je da povodom njih preduzme dalje korake.

„To pitanje pokrenuću na sledećem sastanku vozača, jer je bolje da stvar ovde presečemo. Nisam spreman da živim s tim, u turing trke ušao sam u vreme kad je tu harala grupa žestokih momaka kakvi su bili Džoni Čekoto i Roberto Ravalja, ali, da budem iskren, od novih pravila očekivao sam sezonu trkanja zasnovanog na visokom performansama, a ne brdo izlupanih karoserija i izubijanih točkova,“ ističe Italijan.