Morbideli vozi za Vestkoust u TCR seriji

Italijan Đani Morbideli voziće „hondu sivik“ švedskog Vestkoust rejsinga u inauguralnoj sezoni TCR Internacionalne serije. Bivši F1 i WTCC as pridružiće se već regrutovanom Amerikancu Kevinu Glisonu, dok će ime trećeg trkača biti objavljeno u narednim danima.

Vozač iz Pezara diči se impresivnom karijerom, ona ga je od titule u Italijanskoj F3 1989. vodila u Formulu 1, u kojoj je proveo niz godina sa timovima Minardi, Skuderija Italija Futvork, Zauber i Ferari, uz treće mesto u Australiji 1995. kao najbolji rezultat.

Morbideli se pokazao i kao uspešan turing vozač u Italijanskom superturizmo šampionatu, Britanskom i Evropskom prvenstvu, kao i u Superstars seriji, u kojima je beležio pobede u automobilima Alfa Romea, BMW-a i Audija. Prošle godine učestvovao je u Svetskom šampionatu turing automobila kao pilot Minih motorsporta i za volanom „ševrolet RML kruza“ osvojio je trku na Hungaroringu i pol poziciju na Salcburgringu.

WCR_Civic_TCR_G-MorbidelliZaista sam uzbuđen što se pridružujem Vestkoust rejsingu i iskoristiću sve svoje iskustvo da učinim najbolje što mogu“, kazao je Morbideli. „Moji prvi utisci o timu, „hondi sivik TCR“ i TCR seriji veoma su dobri – spreman sam za novi izazov! Ovde je sve novo, svi počinjemo od nule i, iako je auto u ranoj fazi razvoja, verujem da je Vestkoust sposoban i rešen da uspe. Upoznao sam ih i testirao za njih u Barseloni i na Valelungi i siguran sam da proći fantastično.“

„Očekujem da će TCR Internacionalna serija biti veoma uzbudljiva i siguran sam da će samo rasti, pošto je koncept tako interesantan. Ja je vidim kao budućnost turing trkanja, ne samo u Evropi, već globalno, čast mi je što sam uključen od samog početka i voleo bih da se zahvalim timu što mi je pružio šansu da sarađujemo. Optimističan sam, samouveren i imam dobar osećaj: razumem mentalitet ekipe i mislim da možemo da startujemo veoma uspešno“, poručuje italijanski automobilista.

Kao tim visoke reputacije na švedskoj i skandinavskoj trkačkoj sceni, Vestkoust u TCR seriji počinje svoj prvi projekat na globalnoj pozornici, koju namerava da pokori. Ekipa će 2015. nastupati sa tri „honde sivik“ koje je po TCR specifikacijama izradio J.A.S. motorsport.

10995923_1563409180582057_4944437416731812515_n
„U našoj prvoj TCR sezoni obezbedili smo usluge vozača kalibra Đanija Morbidelija i time se jako ponosimo. Činjenica da smo uspeli da dovedemo takvog trkača pokazuje naše namere u ovom šampionatu: zajedno pucamo na visoko,“
zaključio je Džejms Nikson, tim menadžer švedske ekipe, kojoj Đanijev dolazak  treba da posluži i kao podsticaj u borbi s drugim TCR postavama.

Prva sezona TCR Internacionalne serije ima 12 rundi, prvenstvo startuje 29. marta na Međunarodnom autodromu Sepang u okviru F1 Velike nagrade Malezije.