Morbideli žali za propuštenom šansom

Đani Morbideli prikazao se u solidnom izdanju na kvalifikacijama na Suzuki, osvojivši sedmo mesto. uprkos problemima koji su ga mučili čitavog vikenda.

Italijan je postigao drugo vreme na drugom treningu, ali je propustio šansu da uđe u Q3 zbog izletanja na ukosnici u poslednjem pokušaju.

bigm_010_MORBIDELLI

“Šteta, mogao sam još bolje”, rekao je Morbideli za TouringCarTimes. “Imali smo dobar auto, perfomanse su bile tu, ali problem je nastao na izlasku iz ukosnice, pri šaltovanju iz druge u treću brzinu. Tu sam izgubio tri ključne desetinke, i to me je sprečilo da uđem u Q3”.

Uz solidan tempo koji je Minih motorsport “RML kruz” pokazao, Morbideli veruje da će morati mnogo da pazi na trošenje guma, jer je staza veoma zahtevna, posebno kad su u pitanju pneumatici na prednjoj osovini: “Postoji nekoliko krivina koje dosta naprežu pneumatike, pa će pažnja biti krucijalna za dobar rezultat. Takođe, ja startujem kao četvrti na trci 2, pa je to dodatna šansa za dobar rezultat”.

Mada prognoze predviđaju kišu, Italijan se nada suvom vremenu: “Imamo dobar automobil za suvu stazu, a ja, da budem iskren, ne volim da se trkam na vlažnoj pisti. Ipak, uslovi će biti isti za sve, i na meni je da iskoristim svaku situaciju koja se na stazi ukaže”.

Podsetimo, Morbideli je ove sezone postao prvi pobednik koji ne vozi Sitroen, zabeleživši pobedu na Hungaroringu u “ševrolet kruzu”.