Nika rejsing preskače i Marakeš

Švedski privatni tim Nika rejsing neće se pojaviti ni na marokanskoj rundi Svetskog šampionata turing automobila iz “vremenskih i logističkih razloga”.

Nika rejsing ambiciozno je najavio celosezonsko učešće u šampionatu, sa prošle godine nabavljenom “hondom sivik”, koju su 2015. vozili Rikard Rajdel i Nestor Đirolami. Za pilota za 2016. određen je bivši formula trkač 21-godišnji Džon Brajant-Majsner.

bryant-meisnerU poslednji čas, Šveđani su “hondu” prodali Zenge motorsportu (auto u 2016. još nije prešao nijedan krug jer nema motor), a sami su se opredelili za nastup sa “ševrolet RML kruzom”, nabavljenim od Kampos rejsinga, autom u kojem se ranije trkao Igo Valente.

A potom se Nika rejsing nije pojavio ni na jednoj od WTCC rundi. Francuska je preskočena zbog prelaska na novi automobil, Slovačka i Mađarska propuštene su iz finansijskih razloga, a izostanci su obrazlagani problemima sa partnerima koji treba novcem da podrže Brajant-Majsnerovu turing kampanju.

Uprkos svim dosadašnjim najavama, sezona Nika rejsinga neće početi ni u Maroku. Finansije su, sva je prilika i ovog puta oskudne, a kao dodatni razlog navedene su i veće logističke prepreke od očekivanih.

“Marakeš nije idealna staza za WTCC debi, pogotovu ne za Džona kome su i auto i WTCC serija potpuno novi. Iskoristićemo preostale sedmice do Nirburgringa da bi se Džon navikao na automobil i komunikaciju sa inženjerima i trkačkom ekipom”, poručuje u saopštenju Nika rejsing, dodajući kako se i dalje radi na rešavanju finansijskih problema sa partnerima Brajant-Majsnera, te da su pronađeni novi, značajni investitori zainteresovani za projekat.

2015_wtcc_argentina_0407
© 2016 by Media Castrol Honda World Touring Car Racing Team

“Nadamo se da će ovo biti naša poslednja poruka ove vrste”, zaključuje tim koji je kao mesto novog početka označio Nordšlajfe, iako se u protekle dve sezone već dovoljno puta izblamirao izostancima sa trka na koje je “sigurno” trebalo da dođe.

Poverenje u njihove reči bledi, pa se ne može zameriti nikome ko je zaboravio da je reč o ekipi koja je u S2000 (TC2T) epohi umela i da pobeđuje u Svetskom prvenstvu, prvi put baš u Maroku 2013, zahvaljujući “ševi kruzu” i vozaču Mihelu Nikjeru.