Norbert Nađ startuje za Kampos

Norbert Nađ voziće „seat leon“ #55 Kampos rejsinga u TC2T klasi Svetskog šampionata turing automobila na Spa Frankoršampu.

Devetnaestogodišnjak iz Budimpešte ove godine je nastupao u ETC kupu za volanom „ševrolet kruza“ S2000, a prošle sezone takmičio se u istoj konkurenciji, ali u „leon kup“ klasi. U biografiji ima i titulu u nacionalnom turing šampionatu i Leon superkupu, kao i pobede na trkama CEZ-a.
Norbi_Nađ (2)
Nađ je u ETC kupu 2014. startovao na Pol Rikaru i Slovakija ringu, a Salcburgring je propustio zbog tehničkih problema na automobilu. Ipak, njegov „kruz“ S2000 specifikacija – auto koji je prošle godine vozio Dušan Borković – u Austriji je poslužio kao „davalac organa“ za TC1 „RML ševi“ koji je Igo Valente slupao na famoznoj krivini 9.

Samo zahvaljujući čerupanju delova sa Nađovog auta, Francuzu je uopšte pošlo za rukom da startuje u Austriji, a Mađar je ceo slučaj iskoristio za jačanje pregovaračke pozicije u dogovoru o saradnji s timom Kampos. Norbi_Nađ (1)„Problemi s menjačem primorali su me da propustim ETCC rundu na Salcburgringu, ali bio sam tamo i kada smo čuli da Kampos rejsing treba da reši određene tehničke probleme, moj tim je ponudio pomoć. U znak zahvalnosti, Kampos rejsing ponudio mi je da vozim za njih na  jednoj WTCC rundi. Ovo mi je sjajna šansa, želim mnogo da naučim i steknem iskustvo za budućnost, jer mi je cilj da učestvujem u celoj sezoni Svetskog šampionata,“ objasnio je Nađ.

Mađar je, posle Fulina i Misjulje, treći „gostujući“ vozač „leona“ TC2T klase Kampos rejsinga u Svetskom šampionatu. Zahvaljujući njegovom učešću, ta klasa u Belgiji ponovo ima četiri startera, uz standardne Engstlera, Di Sabatina i Filipija. Ujedno, Nađ je posle Norberta Mihelisa i Gabora Vebera treći trkač iz Mađarske koji će nastupiti u WTCC-u.