Nirburgring, test: Lopes najbrži, slede Leb i Miler

U Ajfelima ne mnogo novog. Test sesija na Nirburgringu završena je trostrukim vođstvom vozača Sitroen rejsinga, sa Pečitom Lopesom na čelu poretka i Sebastijanom Lebom i Ivanom Milerom kao prvim pratiocima.

Argentinac je svoj i najbrži krug od 8:41,192 izvezao već u prvom pokušaju. Po prolaznim vremenima, njegov napad na štopericu dvadesetak minuta pre završetka testa obećavao je rezultat barem 2 sekunde bolji od bilo kog rivala, ali se završio gumi-defektom u najdužem, četvrtom sektoru staze. Otud rastojanja među trkačima fabričkog Sitroena i nisu velika, ali Pečito definitivno nije pokazao sve što je mogao.

Za razliku od njega, Leb i Miler morali su više da rade za svoje najbrže krugove: Sebov je rezultat trećeg, a Ivanov četvrtog pokušaja.

82181 162183
Da prva vožnja WTCC trkačkog vikenda ne bude parada „C-elizea“ postarali su se Igo Valente u „ševiju“, te Gabrijele Tarkvini i Tijago Monteiro u „hondama“, koji su zauzeli pozicije 4, 5 i 6.

U prvih 10 plasirali su se i Ma Ćinghua, Medhi Benani, Jap Van Lagen i Tom Čilton.

Dobro poznavanje terena izgleda da je vredelo vozaču Lada sporta Japu Van Lagenu, koji je postigao 3,4 sekunde brži krug od timskog kolege Hafa.

Iskustvo na Nirburgringu bar zasad nije dalo naročite plodove u slučaju Toma Koronela, čiji je najbolji krug u poretku tek četrnaesti. „Kraljica Ringa“, Zabine Šmic, završila je test na poslednjem, sedamnaestom mestu, sa gotovo 27 sekundi zaostatka za Lopesom, ali izveštaji sa lica mesta govore da Nemica nije ni pokušavala da izveze pun brzi krug, već je više „izviđala teren“.

Zaključujemo: „sitroen“ i Lopes počeli su vikend kao očekivano najbrži, Valente i „ševi“ pokazali su zube i istakli pretenzije na ulogu „najboljeg od ostalih“, kakvu su imali i u Budimpešti. Tarkvini je postigao najbolji rezultat među vozačima „honde“, dok je Van Lagen sa „vestom“ pronašao mesto u prvih 10.

lt