Opel korsa: Priča o uspehu u pet činova

Opel kadet počeo je da se prodaje 1936. godine, kao automobil pune snage uz pristupačnu cenu, dizajniran da omogući mobilnost za što više ljudi u vremenu kad je vožnja automobila još uvek predstavljala luksuz. Nakon toga, Opel je u hvatio najveći zalet u eri nemačkog „ekonomskog čuda“ tokom 60-ih i 70-ih, uvođenjem modela kadet A i B.

U međuvremenu, potrošači su postajali sve zahtevniji kako se kupovna moć povećavala. Mali kadet postajao je sve veći i snažniji, pa se sa svakom novom verzijom sve više približavao klasi automobila srednje veličine. To je stvorilo prazninu na mestu koje je u Riselshajmu rezervisano za klasični niskobudžetni model. Došlo je vreme da se praznina popuni novim, pravim malim automobilom i na scenu je stupila opel korsa.

7266Čin prvi: 1982-1993.
Korsa A bila je kompaktnih dimenzija sa dužinom od svega 3,62 metra. Imala je naglašene, široke blatobrane i izuzetno nizak koeficijent otpora vazduha od 0,36 što je verovatno predstavljalo rekord u klasi. Glavni dizajner Erhard Šnel stvorio je mali sportski automobil sa oštrim, isklesanim linijama, koje je pre svega trebalo da se dopadnu „glavi porodice“. Najbitniju stavku predstavljao je motor od 100 ks u korsi GSi, a uveden je i pogon na dizel. Linija sa dvoja vrata uključivala je hečbek i nočbek modele, a 1985. godine proširena je popularnim modelom sa petora vrata. Korsa A postala je popularan, odlično prodavan model sa 3,1 miliona proizvedenih jedinica.

1997-Opel-Corsa-25748Čin drugi: 1993-2000.
Nasuprot postulatima koji su obezbedili uspeh prve korse, u Risehslhajmu je odlučeno da njen naslednik bude pravi „miljenik dama“. Opelova dizajnerska legenda Hideo Kodama bacio se na posao i stvorio mnogo obliju, mekšu korsu, sa dopadljivim širokim okruglim farovima koji su savršeno pristajali detinjastom izledu. Korsa B bila je deset centimetara duža i mnogo prostranija iznutra. Uvela je i više bezbednosne standarde u svoj segment, uključujući i kočnice sa ABS sistemom, zaštitu od sudara sa strane i prednje vazdušne jastuke. Za posebna tržišta, Opel je pored hečbeka ponovo ponudio nočbek kao i karavan i pikap verziju. Benzinski motori su već posedovali tehnologiju ubrizgavanja goriva i katalizatore, GSi agregat imao je 16 ventila, pogon na dizel je imao turbo ubrizgavanje. Druga “korsa” je bila uspešna širom sveta, a prodaja je dostigla četiri miliona primeraka.

Opel-Corsa-59039Čin treći: 2000-2006.
U duhu izreke da ne treba menjati tim koji pobeđuje, Hideo Kodama je pozvan da dizajnira i korsu C. Stil se ciljano nadovezivao na uspešnog prethodnika. Nova korsa porasla još deset centimetara u dužinu i postala je nešto šira, uz veći međuosovinski razmak, čime je znatno povećan prostor u unutrašnjosti. Karoserija je prvi put bila potpuno galvanizovana. Sofisticirani ekotek benzinski agregat sa četiri ventila po cilindru i novi turbodizel motori sa direktnim ubrizgavanjem omogućavali su veću snagu, manju potrošnju goriva i manje emisije štetnih gasova – sve verzije već su bile u skladu sa Euro 4 standardom. I korsa C je postala zvezda sa 2,5 miliona prodatih primeraka.

Opel Corsa 2011Čin četvrti: 2006-2014.
Od ovog momenta, verzije sa troja i petora vrata nastavljaju odvojenim putevima: korsa sa troja vrata dobija kupe stil namenjen sportski nastrojenim kupcima, poput originalne korse A. Verzija sa petora vrata postaje pravi porodični auto. Aktuelna korsa D je i dalje kraća od četiri metra, pošto je narasla do 3.999 milimetara. Uz Opelovu ekofleks tehnologiju, korsa je opremljena Start/Stop sistemima i veoma ekonomičnim motorima. Verzija 1.3 CDTI ekofleks troši samo 3,3 l/100 km u kombinovanom režimu i emituje samo 88 g/km CO2. Četvrta generacija korse bliži se kraju proizvodnje, a do danas joj je tiraž 2,8 miliona primeraka.

Kroz četiri generacije modela, u periodu od 32 godine, prodato je ukupno 12,3 miliona primeraka opel korse, od čega 11,7 miliona samo u Evropi.

5 generacija Corse (2)Čin peti: Od 2014. godine
Pre kraja tekuće godine, kupci će imati priliku da uživaju u novom modelu korsa E. Peta generacija će se takođe proizvoditi u Opelovim fabrikama u Saragosi i Ajzenahu, u varijantama sa tri i pet vrata. Ajzenah će biti i mesto proizvodnje modela opel adam, koji je mlađi brat korse, baš kao što je korsa to nekada bila kadetu.