Opel prekida takmičarsku TCR kampanju i vraća “astru” na dodatna testiranja

Posle debija na prvoj rundi TCR Internacionalne serije u Bahreinu, nova “opel astra TCR” prvo će nastaviti sa tehničkim razvojem tokom nekoliko idućih meseci, a kada test program bude dovršen, auto iz Riselshajma vratiće se takmičenjima. To se, izgleda, neće dogoditi pre polovine godine.

Projekat koji je mnogo obećavao i, govorilo se, pobudio interesovanje mnogih potencijalnih kupaca, ipak je ostao ispod početno zacrtanih ciljeva. Direktor Opel motorsporta Jerg Šrot objašnjava: “Trke u Bahreinu, gde se “astra TCR” praktično takmičila u okviru svog razvojnog i test programa, donele su nam vredne rezultate. Trkački vikend održan pod specifičnim klimatskim uslovima dokazao nam je da razvoj automobila još nije dovršen, pa ćemo sada nastaviti opsežan test i razvojni program. Čim on bude dovršen, počećemo da isporučujemo “astre TCR” našim klijentima.”

2016-2016 Bahrain Race 1---23 Andrea Belicchi_44(1)

“Astra TCR” je jedan od najlepših i najželjnije iščekivanih automobila u našoj seriji, ali Opel motorsport mora da se usredsredi na testiranja kako bi dovršio njen tehnički razvoj”, dodaje TCR promoter Marčelo Loti i opravdava budući privremeni izostanak četvorotočkaša sa znakom munje. “Svesni smo da ta faza iziskuje određeno vreme kod novog trkačkog automobila, izrađenog da odgovara potpuno novom setu tehničkih pravila, kao što je TCR-ov, koji je i sam u svojoj tek drugoj sezoni. To se već događalo drugim brendovima koji su se nedavnoj priključili seriji. Nadamo se da će Opel uskoro dovršiti razvoj i jedva čekamo da se tri “astre TCR” ekipe Target kompetišn trajno vrate u naš šampionat.”

Tim Target je na otvaranju serije ADAC TCR Nemačka već morao da odustane od nastupa sa novim “astrama” i da se vrati prošle godine šampionskom “seatu”. Odluka se bogato isplatila, pošto je pulen ekipe iz Južnog Tirola Džoš Fajls osvojio obe trke na Ošerslebenu. Kao vremenska odrednica o datumu mogućeg povratka “opela” u TCR može da posluži Fajlsova izjava da će se “astri” vratiti tek polovinom sezone.