Opelov odbor direktora odobrio petu generaciju „korse“

Nagađanja je bilo mnogo, ali sada je sigurno: nova „opel korsa“ biće predstavljena javnosti ove godine. Trenutno ulazi u serijsku proizvodnju, a u toku su finalne provere auta u kamuflažnom izdanju i cilj im je fino podešavanje svih komponenti.

„Korsa E“ ne diči se samo 1.0 ekotek benzinskim motorom nove generacije sa novom šestostepenom manuelnom transmisijom, već i novom šasijom i izvanredno podešenim upravljanjem.

Corsa 3 Corsa 2Opelovi inženjeri su u četiri prototipa u tajnosti izašli na puteve Falačke, jugozapadno od Frankfurta na Majni. Test vozila bila su opremljena novim, moćnim 1.0-litarskim trocilindarskim turbo motorom sa 115 KS, u kombinaciji sport i komfort šasijama. U njihovoj pratnji, a radi upoređenja, bli su modeli aktuelne „korse“ sa 1.4 (100 ks) i 1.4 turbo (120 ks) agregatima.

Članovi borda direktora kompanije stavili su novu generaciju „korse“ pod lupu. Prikupljeni zaključci veoma su pozitivni, a veliki pomak od generacije D do generacije E ovog modela jasno je uočljiv.

Pohvale na račun novog 1.0 ekotek motora bile su jednoglasne. Prednosti trocilindarskog agregata – obrtni moment, povoznost i generisanje buke – u kombinaciji sa novim menjačem i šasijom, na vrhu su liste najvažnijih karakteristika, navode članovi borda direktora i inženjerskog tima.