Oriola i bez podijuma zadovoljan, čeka trke u Španiji

U poređenju sa vikendom na Sepangu, koji mu je doneo dva izlaska na pobedničko postolje, Pepe Oriola imao je mnogo mršaviji bilans u Kini, gde na cilju nijednom nije bio u prva tri. Ipak, vozač „seata“ nije posebno razočaran posle nastupa u Šangaju.

Kao i u subotu, Španac se i u nedelju ponovo istakao na startu, kada se, koristeći i travnatu zonu pored piste, probio sa šeste na drugu poziciju. U konkurenciji Belikija, Kominija i Morbidelija nije mu uspelo da se u toj zoni i održi, i zbog problema s pedalom gasa koji mu je onemogućio da se ravnopravno bori s rivalima.

„Veoma intenzivna trka, s nekoliko preticanja, sve dok nas nije stigao Morbideli“, ocenio je Oriola. „Zadovoljan sam što sam očuvao četvrto mesto uprkos problemu s pedalom gasa koji se pojavio tokom trke.“

b01330e837d86a73675c179a49a1d99aOriola je posle trke 1 izjavio da se u nedelju nada finišu na podijumu. „Želeo sam mesto u prva tri, ali kako su stvari išle i uzevši u obzir 20 kilograma balasta koji sam nosio, vrlo sam zadovoljan danas postignutim. Nadam se da su i navijači bili zadovoljni predstavom koju smo im pružili.“

Sledeća runda TCR serije biće prva evropska i vozi se na Pepeovoj domaćoj pisti, autodromu Rikardo Tormo u Valensiji. „Trkaću se kod kuće, to samo pojačava uzbuđenje i siguran sam da će mnogo navijača doći da me podrži. Rikardo Tormo je jedna od mojih omiljenih staza, tamo sam imao i dobrih rezultata. Nadam se da ću postići dobre rezultate i dati povoda publici da navija za mene“, kazao je trkač Kraft-Bambu Lukoil tima.

Posle četiri izvezene trke TCR Internacionalne serije, Oriola je četvrti u vozačkom poretku šampionata, sa 23 boda manje od vodećeg Morbidelija, a 4 više od petoplasiranog Glisona.