Oriola: Ključ uspeha u Valensiji je potrošnja guma

Domaću trku TCR šampionata u Valensiji Pepe Oriola započeće sa prve startne pozicije, zahvaljujući izuzetno dobro odrađenim kvalifikacijama.

“Naravno, veoma sam srećan zbog pol pozicije, jer vozim na domaćem terenu, a Valensija je moja omiljena staza, uz Makau. Zadovoljstvo je veće jer vidim da smo bili veoma konkurentni tokom celog toka kvalifikacija. Auto je radio odlično, a ključ uspeha u trkama može biti potrošnja guma. Mislim da ćemo sutra prirediti nezaboravan doživljaj posetiocima”, rekao je Oriola posle kvalifikacija.

Andrea Beliki je bio prilično iznenađen činjenicom da startuje iz prvog reda.

“Imali smo veoma težak trening, pa nisam očekivao da mogu da budem brz u kvalifikacijama. Očigledno je da smo uradili dobar posao prilikom setovanja automobila. Međutim, u trkama sve može da bude potpuno drugačije. Očekujem dobru borbu, a kao i Pepe, mislim da če gume odigrati presudnu ulogu”, objasnio je Beliki.

Stefano Komini je, iako trećeplasirani, rekao da misli da je moglo bolje.

“Ovo je dobar rezultat, posebno gledano iz perspektive prethodnih sesija. Auto je bio veoma brz, ali sam ja napravio neke sitne greške. Predstoji nam težak posao, ali sam zadovoljan što ču biti u poziciji da budem visoko na startu u obe trke. U Valensiji se teško pretiče, a prva krivina ume da pravi probleme. Mnogo sam vežbao na simulatoru, pa ćemo videti koliko to može da pomogne”, kazao je Komini.