Oriola sa maksimalnim balastom u Portugalu

Pepe Oriola će u svom „seat leon kup rejseru“ nositi maksimalan balast od 30 kilograma na trkama četvrte runde TCR Internacionalne serije u Portugalu.

Španac je na pisti Rikardo Tormo osvojio pol poziciju i trku 1, a trku 2 završio je peti. Stekavši ukupno 40 poena, bio je najuspešniji učesnik treće TCR runde i zato je zaradio maksimalan hendikep.

Sa 20 kg dodatne težine opterećen je „leon“ Stefana Kominija. Lider TCR serije u Valensiji je osvojio trku 2, a 36 poena ukupno tokom celog vikenda. Švajcarac je jedini vozač koji sa svog automobila ne skida kompenzacioni balast još otkako je ovaj uveden na drugoj rundi sezone u Šangaju.

02.05.2015 - Stefano Comini (SUI) SEAT León, Target Competition 9a382f6fb5daf5afe0c4ccb9bf4dced7Danac Mihel Nikjer biće treći trkač sa težinskim hendikepom na autodromu Algarve. Na prethodnoj rundi u Španiji ubeležio je 26 poena i kao treći po uspešnosti „nagrađen“ je dodatkom od 10 kilograma.

Tako stoji stvar kada su u pitanju individualni balasti. S tehničke strane, najnovije izmene balansa performansi dopuštaju svim „seatima“ da startuju na težinskom minimumu od 1.260 kilograma (uključujući vozača). „Honde“ su 35 kg teže jer imaju ugrađen trkački menjač, „audi TT“ ima pravo na 30 kilograma popusta, a „opel astra OPC“ na čak 35 kg manju osnovnu težinu.

opel Kevin Gleason (USA) Honda Civic TCR, West Coast RacingKlirens „sivika“ treba da ostane na 80 milimetara, dok je svim ostalim modelima dopušteno 70 milimetara odstojanja od tla.

Minimalne osnovne težine za četvrtu TCR rundu:
honda sivik – 1.295 kg
seat leon – 1.260 kg
audi TT – 1.230 kg
opel astra – 1.225 kg