Startna lista za Algarve: Navala novih imena!

Objavljena je zvanična lista takmičara prijavljenih za četvrtu rundu TCR Internacionalne serije, koja se ovog vikenda vozi na autodromu Algarve.

Samo je nedelju dana prošlo od španskih TCR trka, a startna lista za Portugal već se uveliko izmenila u odnosu na onu za Valensiju.

Likvi moli tim Engstler temeljno je pretumbao svoje redove. Ekipa nastupa sa čak četiri automobila, ali ni u jednom se ne trka veteran Franc Engstler. Lorenco Velja ostaje u „seatu“, Mihail Gračov prelazi u „seat“, dok su „audiji TT“ namenjeni TCR debitantima, vozačima s čvrstim vezama sa VAG grupom, Dancu Nikiju Timu (na fotografiji dole levo) i Južnoafrikancu Kevinu van der Lindeu (dole desno). Prvi je bivši osvajač Porše superkupa, povremeni WEC učesnik i član trijumfalne GTE Am postave na prošlogodišnjih 24 časa Le Mana, a drugi je pobednik Široko R-kupa 2013. i šampion ADAC GT masters serije 2014.

ADAC GT Masters 2014 Eurospeedway Lausitz van der lindeDolazak na Algarve privukao je i ceo portugalski tim u TCR. U pitanju je Velozo motorsport, koji postoji približno četvrt veka, osnovan je da bi nastupao u portugalskim šampionatima. Vremenom se otisnuo i na međunarodnu scenu, na kojoj se bavio monomarka serijama i trkama GT3 i GT4 klasa. Prošle sezone ekipa je nastupala u Seat leon Evrokupu, trkač je bio Žoze Monroj, bivši turing šampion Portugala, koji ovog vikenda debituje u TCR seriji, kao i njegov zemljak, tinejdžer Fransisko Mora, inače takmičar u Blanpan sprint seriji. Oružje portugalskog tima je, razume se, „seat“.

Igor Skuz ostao je u Vestkoustovoj hondi, a Kampos se predstavlja kao dvočlana ekipa u punom kapacitetu koja postepeno dovodi u red svoju trkačku tehniku, ovog puta možda kadru da ulovi i koji poen. Španski tim nastavlja sa trkačima sa Iberijskog poluostrva. Oskar Noges je posle Valensije u igri i u Portugalu, a pridružio mu se lokalni vozač Armando Parente.

ed8cdb9cbe531e65217e31d519e2395a
Sa četvrtog takmičarskog vikenda TCR serije odsustvuje Zenge motorsport, a kako se italijanski Protim nije pojavio ni u Valensiji, sada nema ni formalne prijave, pa nijedan „fokus“ nije ni na spisku potencijalnih učesnika u Portugalu.

Na startu trka na autodromu Algarve treba da se nađe 17 automobila četiri brenda, po sledećem rasporedu: seat 10, honda 3, audi 2, opel 2.

učesnici četvrte runde TCR Internacionalne serije
3 – Niki Tim – (DEN) – Likvi moli tim Engstler – audi TT
7 – Lorencо Velja – (ITA) – Likvi moli tim Engstler – seat leon rejser
8 – Mihail Gračov (RUS) – Likvi moli tim Engstler – seat leon rejser
9 – Kelvin van der Linde (RSA) – Likvi moli tim Engstler – audi TT

10 – Đani Morbideli – (ITA) – Veskoust rejsing – honda sivik TCR
20 – Igor Skuz – (UKR) – Veskoust rejsing – honda sivik TCR
24 – Kevin Glison – (USA) – Veskoust rejsing – honda sivik TCR

17 – Mihel Nikjer – (DEN) – Target kompetišn – seat leon rejser
25 – Stefano Komini – (SUI) – Target kompetišn – seat leon rejser
33 – Andrea Beliki – (ITA) – Target kompetišn – seat leon rejser

18 – Žoze Monroj – (POR) – Velozo motorsport – seat leon rejser
50 – Fransisko Mora – (POR) – Velozo motorsport – seat leon rejser

012SEATLeonEurocup04SpaFP1
19 – Oskar Noges – (ESP) – Kampos rejsing – opel astra OPC
22 – Armando Parente – (POR) – Kampos rejsing – opel astra OPC

74 – Pepe Oriola – (ESP) – Kraft-Bambu Lukoil – seat leon rejser
77 – Sergej Afanasjev – (RUS) – Kraft-Bambu Lukoil – seat leon rejser
88 – Đordi Žene – (ESP) – Kraft-Bambu Lukoil – seat leon rejser