Ozvaničen kalendar Audi sport TT kupa

Finalizovan je i objavljen kalendar inauguralne sezone Audi sport TT kupa. Novo monomarka takmičenje u režiji brenda sa četiri prstena održavaće se u sklopu trkačkih vikenda DTM serije i brojaće šest rundi – pet u Nemačkoj, jednu u Austriji – sa po dve trke na svakoj.

Sezona počinje prvog vikenda u maju na autodromu Hokenhajmring u Baden-Virtembergu. Krajem juna kup se pridružuje DTM-u na jednoj od najpopularnijih trka u kalendaru, na Norisringu u Nirnbergu.

Krajem jula i početkom avgusta, TT kup nalaziće se na stazi Red bul ring u Štajerskoj, u Austriji. U septembru će biti vožene dve njegove runde, na Motorsport areni Ošersleben i na Nirburgringu. Završni vikend Audijeve monomarka serije održava se kada i veliko finale DTM serije, ponovo na Hokenhajmringu, sredinom oktobra.

Audi TT cup Audi TT cupInače, sam DTM će dogodine imati 9 rundi, a TT kup neće mu biti pratnja na Lauzicringu, Zandvortu i u Moskvi.

„Učesnici, partneri i navijači Audi sport TT kupa mogu očekivati šest sjajnih vikenda u okviru DTM programa“, najavljuje vođa projekta Rolf Mihl. „Nemačke DTM runde po tradiciji prati veliki broj gledalaca, a isto važi i za austrijski Red bul ring.“

Podsećamo da se 165 vozača iz 30 zemalja prijavilo za 18 slobodnih trkačkih sedišta u Audi kupu, a organizator, „Kvatro GmbH“, objaviće imena odabranih kandidata tokom proleća 2015. Koncept takmičenja predviđa 24 automobila na startnim listama – u 18 kokpita sedeće trkači koji prođu proces selekcije i njihov angažman je u principu celosezonski. Preostalih šest mesta popuniće gostujući vozači i oni će se tokom godine menjati.

kalendar Audi sport TT kupa 2015.
maj 01-03. Hokenhajm
jun 26-28. Norisring
jul 31-avgust 02. Red bul ring
septembar 11-13. Ošersleben
septembar 25-27. Nirburgring
oktobar 16-18. Hokenhajm