Pavlović: Vikend u Barseloni želim što pre da zaboravim!

Srpski automobilista Miloš Pavlović i njegov kolega iz Target rejsinga, Meksikanac Raul Guzman, prošli su loše na trkama Lamborgini supertrofeja voženim proteklog vikenda u Barseloni.

Na stazu Katalunja, na treću od pet rundi takmičenja, stigli su sa velikim ambicijama da održe i uvećaju vođstvo u nastavku borbe za titulu u Pro klasi.

Međutim, na subotnjoj trci su zabeležili ispodprosečan rezultat, dok su ih tehnički problemi sprečili da u nedelju uopšte startuju.

Miloš navodi da su problemi počeli od samog dolaska u Barselonu, a tandem u „hurakanu LP 620-2 ST evo“ je tokom kvalifikacija obezbedio petu startnu poziciju za prvu, odnosno četvrtu za drugu trku.

Na subotnji start izašlo je 16 automobila. Voženo je po vlažnoj pisti i trka je dva puta neutralisana intervencijom sigurnosnog vozila. Pavlović je u svojoj smeni stigao do četvrte pozicije, koju Guzman potom nije uspeo da sačuva, pa je “lamborgini hurakan” # 41 završio osmi, sa bodovima za 7. mesto u Pro klasi.

U tom trenutku, vozači Targeta imali su 53 boda i bili su izjednačeni s glavnim rivalom u šampionatu, Britancem Dinom Stounmenom iz Bonaldi motorsporta.

Srpsko-meksički tandem zato je sa puno očekivanja čeko nedeljnu trku, u kojoj je trebalo da startuje četvrti, ali zbog problema sa poluosovinom Srbin i Meksikanac se čak nisu ni našli na startu.

Obe trke Lamborgini supertrofeja u Barseloni osvojili su Dorijan Bokolači i Kevin Đilardoni, francusko-švajcarski dvojac italijanske ekipe Oregon. Bonaldi tandem Stounmen – Kujala u nedelju je kažnjen prolaskom kroz boks zbog prebrze vožnje u pitlejnu i završio je vožnju kao četvrti.

Foto: Eugenio Clamer

“Ovo je jedan od trkačkih vikenda koje želim da zaboravim što pre!”, rezimirao je Pavlović. “Bio je veoma negativan po nas pošto smo uzeli samo četiri boda.”

“Nismo imali sreće, zato što smo zbog tehničkog kvara morali da odustanemo od druge trke. Otkazala je poluosovina, pa nismo čak ni startovali. Nažalost, takve stvari se dešavaju u auto-sportu.”

“Osma pozicija u prvoj trci definitivno nije rezultat kakav smo očekivali ali, nažalost, okolnosti nisu dozvolile da uradimo nešto više. Borba se nastavlja, ne smemo sad da pokleknemo. Nastavićemo da radimo i da se borimo kako bismo našu sreću preokrenuli već na sledećoj trci.”

Pavlović i Guzman trenutno su na četvrtoj poziciji u Pro klasi sa 50 bodova, dok je novi lider Stounmen sakupio 58. Bokolači i Đilardoni popeli su se na drugo mesto, uz jedan poen zaostatka za vodećim.

U Lamborgini supertrofeo kalendaru preostale su još četiri trke na dva takmičarska vikenda. Sledeći je na programu za 14 dana, od 22. do 24. oktobra na stazi Spa-Frankoršamp u Belgiji, gde se vozi i trka 24 časa Spa.