Pečito Lopes izabran za trkača godine

Interamerički savez automobilskih novinara (FIPA) izabrao je WTCC šampiona Argentinca Hosea Mariju Lopesa za trkača godine.

Ovaj savez čine kolege iz specijalizovanih redakcija u Argentini, Brazilu, Boliviji, Kolumbiji, Čileu, Urugvaju, Venecueli, Ekvadoru, Kostariki i SAD. Njihovom odlukom, laskavo zvanje pripalo je superbrzom pilotu Sitroen rejsinga, koji je sa 124 osvojena glasa postao trkač godine, ispred Kolumbijca Gabrijela Gabija Čavesa, šampiona Indilajts serije.

Veličina Lopesovog ovosezonskog postignuća najbolje je shvaćena u Argentini, u kojoj sinonim za uspeh u vrhunskom sportskom automobilizmu više neće biti samo ime Huana Manuela Fanđa i legenda o njemu, već i junak novog doba iz Rio Tercera.

wtcc20141026023Euforični što im se zemlja vratila na najveću scenu, i sa patriotskim motivom na svojoj strani, Argentinci očigledno nisu jedini koji visoko uvažavaju Pečitovu titulu i njegove vožnje. Lopesova svetska kruna i njegovi novi WTCC rekordi stekli su priznanje i novinara južnoameričkog kontinenta, a prepoznati su i na severnijim geografskim širinama na američkom kontinentu.

Sledeća – i glavna – nagrada Lopesa očekuje 5. decembra. Tog dana se u Dohi održava tradicionalna godišnja FIA gala ceremonija na kojoj će svi svetski šampioni u automobilizmu u 2014. primiti svoje zaslužene trofeje.