Vratiće se Priol? Ili Turkington?

Nova i zanimljiva spekulacija o raspodeli trkačkih sedišta u Svetskom šampionatu turing automobila 2015. tiče se Minih motorsporta, ekipe koju su mediji počeli da dovode u vezu sa tako slavnim vozačima kakvi su Endi Priol i Kolin Turkington.

Šampionski FIA GT1 tim iz 2012. ušao je u WTCC 2013, kao tročlana postava i za nju je Haf osvojio dve trke (Hungaroring, Makau). Nameran da se sa „leonima“ takmiči u TC2T klasi u 2014, i to u parcijalnom programu, Minih je ipak iskoristio priliku da, posle odustajanja Bambu inženjeringa, u poslednji čas kupi dva „kruza“ najsavremenijih TC1 specifikacija i prijavi ih za sezonu.

Sam Minih vozio je za sopstveno zadovoljstvo. Udarna snaga tima bio je Đani Morbideli, koj je pobedio u Mađarskoj i osvojio pol poziciju u Austriji. Kraj godine je, međutim dočekan u priličnoj neizvesnosti. Morbideli je posle Makaua priznao kako ne veruje da za njega u šampionatu 2015. ima mesta, a Minih je navodno izjavio kako misli da „ševi“ dogodine neće moći da konkuriše „sitroenima“ i „hondama“ i da otud ne vidi razlog da angažuje (i bar u nekoj meri plaća) profesionalnog trkača.

RM2 RM1Dalje glasine nagoveštavaju dva moguća raspleta situacije. Prvi podrazumeva da Minih doista ne nalazi komercijalno opravdanje za novo ozbiljnije ulaganje u WTCC operaciju. Ako ta hipoteza stoji, Nemac će 2015. u svetskom turingu nastupati da sebi učini plezir, stoga mu za ovu kategoriju nisu potrebna dva takmičarska automobila, pa će zadržati samo jedan, svoj „RML kruz“, a drugi će biti prodat (ili se to već desilo).

Alternativno, u slučaju pronalaženja povoljnog poslovno-finansijskog aranžmana, vlasnik Minih motorsporta može biti zainteresovan za kampanju sličnu ovogodišnjoj, pa su u toku pregovori o što moćnijem vozaču u sedištu drugog „ševi kruza“. Dva imena pominju se u tom kontekstu: Endi Priol i Kolin Turkington. Oba zvuče predobro da bi se glatko poverovalo u njihov dolazak u WTCC i ljubitelji trka mogu se samo nadati da će 2015. bar jednog od njih gledati na delu.

Endi Priol je trostruki WTCC šampion i legenda turing trka. U 2004. postao je prvak Evrope na krugu, a zatim je, po obnavljanju Svetskog šampionata, osvojio tri naslova zaredom (2005, 2006. i 2007. godine). Po broju svetskih titula drugi je najuspešniji vozač kategorije svih vremena, iza Ivana Milera.

P90011504 P90128221
Sve svoje lovore trkač sa ostrva Gernzi obezbedio je za volanom BMW-ovih modela. Neraskidivo vezan za bavarsku kuću, napustio je WTCC kada i ona, koncem 2010. Dve godine se za BMW trkao u DTM seriji i ta avantura završila je prilično neslavno: bio je 13. u generalnom 2012, a tek 20. u konačnom plasmanu 2013.

U 2014. ostao je fabrički vozač BMW-a, ali su ga Bavarci prebacili u svoju partnersku ekipu RLL (Rejhal-Leterman-Lanigan), učesnika američke USCC serije. Englez je nastupao kao član posade jednog od BMW-a Z4 GT3 i završio je na osmom mestu u vozačkom poretku u GTLM klasi.

Istina je, Priol se ove godine pojavljivao na WTCC trkama kao zainteresovani posmatrač, ali ne treba zaboraviti da se u današnje vreme status fabričkog vozača ne ispušta lako, makar se ostvarivao u relativno anonimnom svetu GT trka, tim više ako je alternativa privatnička kampanja. Nostalgiji i emocijama tu nema mesta.

Da li su u Minhenu zadovoljni onim što što Endi pruža, drugo je pitanje. Budućnost trofejnog trkača postaće znatno jasnija kada BMW objavi svoje namere u idućoj sezoni. Ako se Priol ne nađe na spisku angažovanih, eventualne ambicije o povratku u WTCC postale bi mnogo razumljivije, a sam čin možda za nijansu verovatniji.

14b8cce1-2a76-4371-a4a1-b9bbe0a0e779Kolin Turkington je još jedan teoretski kandidat za WTCC sedište u 2015. Trkač iz Alstera je aktuelni i dvostruki osvajač Britanskog prvenstva turing automobila. Sporadično se i s velikim pauzama pojavljivao u četiri sezone Svetskog šampionata (2007, 2010, 2011 i 2012), nikada mu se nije pružila prilika za kompletnu kampanju, a najobimniji program imao je 2010, kada se trkao na pet rundi.

Izuzev na poslednjem nastupu u Šangaju 2012, kada je vozio „kruz 1.6T“, svaki put je bio za volanom BMW-a, 320si ili 320 TC.

U ukupno 22 WTCC starta, najbolji rezultat mu je pobeda u trci 2 na Okajami, stečena posle diskvalifikacije BMW-ovog vozača Augusta Farfusa.

Turkington_Chn_43 2fbe0892-d322-4c1d-903a-febb6f3578ba
I spekulacija o dolasku/povratku Turkingtona u Svetsko prvenstvo ima slabu tačku: 32-godišnji Britanac je odmah po osvajanju BTCC titule izjavio da mu prioritet postaje njena odbrana u 2015. Promeni mišljenja i ambicija ima mesta jedino ako trkač iz Alstera želi i može da ostvari jedan kompletan, celogodišnji WTCC program i ako je ubeđen da on vredi uloženog novca. Istina je i ovo: Britanskom šampionatu svaka čast, ali svet kao pozornica ipak je nešto drugo…