Peking nije nepoznanica Minih motorsportu

Staza Goldenport park na severnim prilazima Pekingu, na kojoj se voze sezonske trke 17 i 18 Svetskog prvenstva turing automobila, nepoznata je većini učesnika WTCC karavana. Ne i ekipi Minih motorsport.

Ekipa iz Friderzdorfa već je učestvovala na trkama na 2,391 kilometar dugačkoj pisti kada se 2011. takmičila u FIA GT1 šampionatu sa dva „lamborginija mursijelago“, koje su vozili Mark Baseng i Markus Vinkelhok, te Dominik Švager i Niki Pastoreli.

„Tadašnju trku ne pamtimo po dobrom, jer naš auto bio je na putu da osvoji šampionsku titulu i izguran je sa staze,“ seća se Rene Minih, vlasnik ekipe i njen sadašnji WTCC trkač. Incident se dogodio u četvrtom krugu i prekratio je nastup Basengu i Vinkelhoku. „Staza je stvarno kratka i uzana i očekuje nas velika borba sa podupravljanjem.“

349_MUNNICH bigm_347_MORBIDELLITrkački tim iz Saksonije nije osvojio nijedan poen na poslednjem WTCC takmičarskom vikendu u Argentini. Minih se nada da bi njegovi crni „ševroleti“ ovog puta mogli da prođu nešto bolje.

„Ševroleti dobijaju neka unapređenja i stvarno me zanima hoćemo li ovog puta moći da se približimo suparnicima. Ali, i konkurenti su testirali i dalje razvili svoje automobile. U svakom slučaju, definitivno su nam cilj bodovi.“

Samo nedelju dana posle Pekinga, na WTCC programu su trke u Šangaju, gde su i Rene Minih i njegov tada tročlani tim prošle godine nastupili u turboprehranjivanim 1.6-litarskim „seatima“. Nemac je 2013. prvu trku završio kao osamnaesti, a drugu na 22. mestu. Samo Đani Morbideli nema nikakvog iskustva ni sa Goldenport parkom, ni sa Šangajskim autodromom.

„Staze u Pekingu i Šangaju nov su teren za Đanija, ali bi trebalo da on može da uđe u prvih deset. Pogotovu bi brza pista, kakav je Šangaj, mogla veoma dobro da odgovara našim automobilima. A ni ja tamo prošle godine nisam bio isuviše loš, pa se ovog puta nadamo i mnogo boljem,“ istakao je Minih.