Pol Rikar: Sitroen na domaćem terenu

Samo nedelju dana posle prve ovosezonske runde u Marakešu, karavan Svetskog šampionata turing automobila seli se na stazu Pol Rikar. „Sitroen C-Elize“ je u Maroku, u prvim duelima sa konkurencijom ostavio nadmoćan utisak: na trci 1 zauzeo je vodeće tri pozicije, dok je na trci 2 zabeležio prvo i drugo mesto.

Posle skoro perfektnog prvog vikenda, tim i vozači zauzimaju vodeće pozicije na oba fronta. U šampionatu proizvođača Sitroen ima 51 poen prednosti u odnosu na najbližeg pratioca (Honda) dok je stanje u konkurenciji vozača puno neizvesnije. Hose Marija Lopes je sa pol pozicijom, pobedom na prvoj i drugim mestom na drugoj trci sakupio 48 poena i lider je u poretku vozača, s bodom prednosti u odnosu na Sebastijana Leba. Zbog odustajanja na drugoj trci Ivan Miler je trenutno petoplasirani sa 17 sakupljenih bodova.

Aktuelni prvak je na startu trke 2 bio kolateralna šteta sudara Koronela i Benanija. Njegov „C-elize“ pretrpeo je oštećenja prednjeg dela i Miler je izbačen iz igre.

„Oštećenja deluju impozantno, ali je struktura šasije ostala netaknuta i bićemo u stanju da automobil popravimo na vreme,“ kazao je Gzavije Mestelan Pinon, tehnički direktor Sitroen rejsinga. „Želimo da Ivanov automobil bude u vrhunskoj formi kako bi ravnopravno mogao da se takmiči sa ostalima. To ne znači da ćemo zapostaviti Pečitov i Sebov auto. Uprkos svem pripremnom radu na testovima, mi smo još u procesu upoznavanja automobila.“

Od ponovnog osnivanja Svetskog šampionata turing automobila 2005. godine, WTCC je u pet navrata posetio Francusku. Dva puta voženo je na Manji-Kuru (2005, 2006), a tri puta na uličnoj stazi Po (2007, 2008, 2009). Ove sezone domaćin je Visokotehnološka test staza Pol Rikar, sa izabranom konfiguracijom 3C, dužine 3.841 metar.

sitroen (5)
Za razliku od ulične staze u Marakešu, koja se sastoji od dugačkih pravaca ispresecanih šikanama i iziskuje snažna kočenja, francuska pista sadrži veći broj „pravih“, brzih krivina. U ovoj konfiguraciji nije ostalo mnogo od legendarnog Mistral pravca, a najveću pažnju privući će karakterističan kompleks zavoja u drugom sektoru: Sinj i Dvostruka desna Bose, koji su zaštitni znak autodroma.

„Mislim da će publika moći da vidi zanimljive borbe na Le Kasteleu,“ predvideo je Miler. „Imam lepe uspomene sa Pol Rikara, naročito sa Svetskog kupa turing automobila. To je bilo 1995, jedva se usuđujem da izgovorim godinu! To je bila moja tek druga sezona u Superturingu, takmičenje sam završio na četvrtom mestu.“

„Pol Rikar je jedna od staza koje najbolje poznajem i veoma je cenim,“ kazao je Leb. „Nadam se da ću biti u borbi za vrh na domaćoj rundi. Videćemo gde su prave prilike za obilaženja, verovatno neće biti tako očigledne, jer su pravci relativno kratki. Mislim da će kvalifikacije ponovo igrati ključnu ulogu.“

Sitroen rejsing je na Pol Rikaru izveo jedan deo predsezonskih testiranja; u daleko manjoj meri na ovoj stazi probali su njegovi konkurenti. Iako vremenski uslovi u ovom trenutku više nalikuju proleću, stečeno znanje svima će biti od koristi.

„Tok prvog trkačkog vikenda u sezoni potvrdio je da imamo grupu izuzetnih vozača,“ istakao je direktor Sitroenovog tima Iv Maton. „Zaista se nadam da će Ivan ovoga puta proći bolje i postići svoju prvu pobedu u 2014. Dominirali smo u Marakešu, ali obema nogama čvrsto stojimo na zemlji. Imamo još puno toga da naučimo i znamo da će se naši rivali veoma brzo poboljšati.“

Trkački WTCC vikend počinje 30-minutnom test sesijom u petak od 14:00 časova. Dva treninga voze se u subotu, prvi u 09:15, drugi u 11:45.

Subotnja borba za startne pozicije počinje u 15h, odvija se u ove godine novom, trodelnom kvalifikacionom formatu. Sesija Q1 traje 20 minuta, u njoj učestvuju svi vozači. U desetominutnoj Q2 deonici startuje 12 najbržih iz Q1, dok u Q3 najbolja petorica iz drugog dela imaju pravo na po jedan brzi krug.

Prva trka održava se u nedelju i počinje u 13:15 sati. Start trke 2 je u 17:15, a vreme za opravke između njih i dalje je ograničeno na samo 15 minuta. Timovi, razume se, mogu da traže neutralizaciju park fermea, ali takav potez osuđuje ih na start sa začelja kolone.