Potvrđeno: Nikola Miljković kupio auto za ETCC!

Mladi srpski automobilista Nikola Miljković konačno je uspeo da zatvori finansijsku konstrukciju i kupi automobil sa kojim planira da se sledeće sezone takmiči u Evropskom kupu turing automobila u monomarka klasi!

On je prodao “hondu sivik” sa kojom se takmičio i osvajao brdske trke i kupio je “seat leon kup“. Odgovarajući na pitanje šta se promenilo u odnosu na proletos, kada se prvi put pojavila informacija da želi da vozi kružne trke, a kada Nikola i njegov “Tempo rejsing tim” nisu uspeli da obezbede budžet za taj poduhvat, mladi Beograđanin nam je kazao: „Automobil za ETCC nisam mogao da kupim a da ne prodam „hondu sivik“ sa kojom sam učestvovao na CEZ brdskim trkama. Kada se prva dobra prilika ukazala, prelomili smo, prodali „hondu“ i, uz pomoć mog glavnog sponzora Euro petrola, kupili smo „seat“.“

20140703_163355

Sezona 2014. u CEZ brdskim trkama počela je sjajno za Miljkovića, sa dve pobede u dve trke, ali je očigledno da se on ipak odlučio za nešto drugo i, kako sam kaže, odustao je od brda, jer sada više nema ni automobil za tu vrstu takmičenja, a i želi da se dobro pripremi za narednu sezonu.

Nikola će svoj “seat” isprobati u najjačoj E1 klasi srpskog šampionata na Grobniku, gde će voziti sa iskusnim trkačima poput Pavla Komnenovića, Zorana Kastratovića i Miodraga Đelmaša, a postoji i ideja da se, zarad testiranja i što bolje pripreme za 2015, pojavi na završnom takmičarskom ETCC vikendu u ovoj sezoni, 26. i 27. septembra na stazi Ena Perguza na Siciliji.

„Za sada je samo učešće na Grobniku sigurno, a pošto je ta trka pre Sicilije, imaćemo vremena da razmislimo da li da se krene put Italije. To je prilično skup poduhvat, tako da opet sve zavisi i od novca“, iskren je bio Miljković.

20140705_144132

Nikola je sa nama podelio i prvi utisak o “leonu” koji tek što je dospeo u Srbiju: „Auto je sjajan, u odličnom je stanju, mislim da može da bude veoma konkurentan! Već smo stigli da ga rasklopimo i počeli su ozbiljni radovi na njemu, kako bi sve bilo spremno za takmičenje“, rekao je na kraju Miljković.