Povratak: D’Aste vozi za Minih motorsport

Stefano D’Aste se u sezoni 2015. vraća u Svetski šampionat turing automobila i trkaće se za volanom „ševrolet RML kruza“ ekipe Minih motorsport. Italijanski vozač zadužiće kokpit koji je prošle sezone pripadao njegovom zemljaku Đaniju Morbideliju.

Drugi „ševi“ tima iz Saksonije neće biti u akciji cele godine jer vozač s kojim ekipa pregovara – ime nije saopšteno – može da ga preuzme tek od polovine sezone. Pošto nema reči o mogućnosti da tim „kruzom“ pilotira sam Rene Minih, sva je prilika da se vlasnik ekipe usredsređuje na svoj program u Svetskom relikros šampionatu. Šteta je što će punokrvna trkačka sprava TC1 specifikacija pola godine boraviti u garaži.

„Radujemo se što sa Stefanom u ekipi imamo vozača koji je već osvajao WTCC trke i žarko želim da vidim kako će mu ići“, kaže Minih, koji od svog novog pilota očekuje dobre rezultate.

10427306_908085839231627_5880876454044983065_n DAste_Race2_Aut_3Italijan će u Minih motorsportu ponovo sarađivati sa tim menadžerom Dominikom Grajnerom, čovekom pod čijom je dirigentskom palicom u 2012. zabeležio dva trijumfa za ekipu Vihers sport.

D’Asteov angažman siguran je za prvih osam WTCC trkačkih vikenda, dok u završnoj trećini sezone dolazi do preklapanja sa njegovim sopstvenim trkačkim projektima.

„Radimo na tome da zajedno s njim pronađemo rešenje za tu situaciju“, otkriva Minih.

Tridesetosmogodišnji trkač iz Đenove presrećan je što se vraća u WTCC: „Prošle godine mi je mnogo nedostajao ovaj sjajni šampionat, baš kao i ljudi u njemu. U 2014. sam se posvetio razvoju automobila za Lotus eliz kup, ova godina obećava da će biti još intenzivnija. Na primer, biće situacija kada ću se trkati pet vikenda uzastopce, ali to je moj posao.“

DAste_Svk_61 all-inkl3„Ševrolet“ je, bez sumnje, konkurentan auto, razvio ga je RML, što je samo po sebi garancija. Odmah počinjemo s dvodnevnim test vožnjama u Barseloni, tu ću upoznati automobil pre prve runde u Argentini. Stazu već znam, na njoj sam se trkao 2013. sa svojim timom PB rejsing.“

„Ovo će mi biti prva sezona u kojoj ću voziti auto s prednjim pogonom, stvarno me zanima da to isprobam. Nedavno sam pričao sa Monteirom i Koronelom, oni su mi rekli da su sadašnji WTCC automobili mnogo lepši za vožnju, motor je puno snažniji, aerodinamika se jako oseća.“

DAste_Rus_36„Pored WTCC-a, ostajem posvećen zadacima u Italijanskom Lotus kupu i zato smo potpisali ugovor samo za prvih 16 trka, s opcijom za završnih 8. Imam projekat s Lotusom koji bi mogao da zahteva mnogo vremena od avgusta nadalje, ali ako sve bude išlo prema planiranim rokovima, postoje odlični izgledi da uspem da izvedem i jedno i drugo. Biće to lep izazov, burna godina i jedva čekam da počne!“, poručio je Italijan.

Stefano D’Aste startovao je na 174 WTCC trke, u apsolutnoj konkurenciji osvojio je dve (Salcburgring i Suzuka 2012), a Jokohama trofej kao najuspešniji privatni vozač osvojio je 2007. godine.