Povratak Rikarda Rajdela raduje Tarkvinija i Monteira

Vozači fabričke Honde, Gabrijele Tarkvini i Tijago Monteiro, zadovoljni su što će im Rikard Rajdel ponovo biti kolega. On se dogodine vraća u WTCC kao vozač privatne ekipe Nika rejsing, koja će nastupati pod zvaničnim nazivom Honda rejsing tim Švedska.

Italijan, Portugalac i Šveđanin su u sezonama 2008. i 2009. bili članovi fabričke postave Seata i zajedno sa Ivanom Milerom i Žordijem Đeneom činili su moćni pilotski kvintet španskog proizvođača. U 2015. stvari će izgledati nešto drugačije, pošto bi Tijago i Gabrijele trebalo da nastupaju za fabrički, a Rajdel za privatni tim, ali će sva trojica ponovo voziti isti model automobila – „hondu sivik“.

„To su dobre vesti. Zajedno smo vozili za Seat. Rikard je dobar prijatelj i dobar vozač. Ima sjajan imidž i njegov dolazak je fantastičan za šampionat, a sve je utoliko bolje što će se vratiti kao vozač Honde,“ pozdravio je Monteiro vest o povratku švedskog trkača u WTCC.

„Još od vremena kad smo nastupali za Seat, Rikard i ja imamo dobar odnos,“ kazao je Tarkvini. „Dobro je što se takav vozač vraća u WTCC, poželećemo mu dobrodošlicu baš kao što smo dočekali i Norbija Mihelisa i Mehdija Benanija. I ja sam iz medija saznao o svemu, Vilijam de Brakeler (šef Evropskog Honda motorsporta) skrivao je tu novost od nas,“ našalio se italijanski vozač.

Rikard Rajdel je u WTCC karijeri startovao 95 puta, postigao je pet pobeda, osvojio četiri pol pozicije i ubeležio je pet najbržih krugova.