Proizvedena 750.000. opel insignija

Sa proizvodne linije u fabrici u Riselshajmu sišao je 750.000-ti primerak Opelovog vodećeg modela „insignija“.

Jubilarni automobil je perjanica u gami: izveden je u verziji OPC sports turer, u ekskluzivnoj OPC jarkoplavoj boji, pokreće ga 2,8-litarski turboprehranjivani motor od 325 KS, čiji se maksimalni obrtni moment od 435 Nm šalje na sve točkove. Ovaj karavan ubrzava za 6,3 sekunde od 0 do 100 km/h.

„Insignija“ je vodeći model Opela i odigrala je ključnu ulogu u vraćanju nemačke fabrike u tržišnu igru. Osvojivši prestižno priznanje Evropski automobil godine 2009. godinu dana nakon lansiranja, postala je još popularnija kada je, krajem leta 2013, na scenu stupila druga generacija.

Opel-Insignia-OPC-287803-medium
Samo u 2015. prodato je više od 100.000 primeraka „insignije“, koja je sada četvrti najpopularniji model Opela. Prošle godine, za ovom limuzinom srednje veličine posebno interesovanje je pokazano u Britaniji, Nemačkoj i Španiji, dok je generalno u Evropi zabeležen najveći procentualni tržišni rast u segmentu.

Porodicu insignija čini pet varijanti – hečbek, limuzina, sports turer karavan, kantri turer karavan i OPC. Kupci ovog automobila mogu da biraju između benzinskog, dizel i pogona na tečni naftni gas. Osnovni model sa 1,4-litarskim turbo benzinskim motorom sa 140 ks, start/stop sistemom i šestostepenom manuelnom transmisijom dostupan je po ceni od 24.515 evra.

Opel-Insignia-OPC-287554-mediumOpel-Insignia-OPC-289319-medium„Insignija“ dolazi i sa novim 2,0 litarskim modernim četvorocilindarskim turbodizel agregatom od 170 KS, koji se diči snagom, redukovanom potrošnjom goriva, smanjenom emisijom štetnih gasova i minimalizovanim stepenom buke i vibracija.

Model „insignija“ spreman je za interkontinentalnu ekspanziju. Kasnije u toku 2015. on će se u verziji OPC sedan naći na putu za Australiju i Novi Zeland pod imenom „holden insignija VXR“. Pored toga, dodatna verzija biće proizvođena u Riselshajmu pred kraj dekade i biće prodavana na tržištu SAD kao novi model Bjuika.