Red bul rejsing Australija biće Holdenov fabrički tim u Superautomobilima

Australijski ogranak Dženeral Motorsa, Holden, potvrdio je da će ostati u nacionalnom šampionatu superautomobila i objavio da je sklopio novi trogodišnji ugovor sa Tripl ejt rejs inženjeringom (Triple Eight Race Engineering), koji će imati status fabričkog tima.

Ekipa se od 2010. takmiči sa “holdenom” i osvojila je pet vozačkih i šest uzastopnih timskih naslova. Sada nastupa pod imenom Red bul rejsing Australija, a od iduće godine zvaće se Red bul Holden rejsing tim.

Holden je takođe najavio da će od 2018. na lokalne piste izvesti iduću generaciju modela “holden komodor”, koja će u suštini biti druga generacija “opel insignije” i u Australiju će biti uvožena iz Evrope. Taj putnički model biće prvi “komodor” s prednjim pogonom i bez V8 agregata u ponudi, a najperformantnija varijanta treba da ima V6 turboprehranjivani motor.

Kao novi Holdenov fabrički tim u Superautomobilima, Red bul Holden rejsing imaće zadatak da na bazi automobila nove generacije razvije i izradi novu takmičarsko vozilo, te da se s njime trka od 2018.

Kako je australijska GM filijala odabrala glavnog partnera i ne namerava da finansira dve fabričke ekipe, to automatski znači i da je Vokinšo rejsing izgubio dosadašnji status oficijelne postave brenda u najznačajnijem nacionalnom automobilskom šampionatu. Partnerstvo Holdena i Vokinšo rejsinga trajalo je od 1990. godine, a ovo je poslednja sezona u kojoj će ekipa nastupati pod imenom Holden rejsing tim.

“Auto-sport ima značajnu ulogu u Holdenovoj baštini i ponosni smo što tu tradiciju nastavljamo posredstvom novog Red bul Holden rejsing tima, istovremeno preoblikujući i naš brend i prisustvo na tržištu i u sportu”, kazao je Mark Bernhard, predsednik i generalni direktor Holdena.

“Želim da se zahvalim Vokinšo rejsingu i da odam priznanje timu, s kojim smo godinama stvarali istoriju kojom se ponosimo.”

22-Courtney-EVF1-16-2603“Nastavićemo da im pomažemo gde god budemo mogli. Podržavamo svaki tim koji se trka s “holdenima” na razne načine, marketinški ili tehnički, pomažemo u pronalaženju sponzora, do asistencije u stvaranju određenih livreja za automobile. Tako ćemo nastaviti i sa Vokinšo rejsingom, naša veza s njima ostaje jaka i sarađivaćemo u budućim inicijativama koje se tiču putničkih automobila.”

“Navijači širom Australije gledaće novi Red bul Holden rejsing tim od iduće godine, ali ja sam posebno uzbuđen zbog izlaska našeg “komodora” nove generacije na staze u 2018. Australija može da bude sigurna da će taj automobil biti dostojan svog legendarnog imena, kako na stazi, tako i van nje.”

“Tripl ejt je najuspešniji tim savremene epohe, najbolji su u onome što rade i ponosni smo što nastavljamo partnerstvo s njima”, poručio je Bernhard.