Rihard na WTCC debiju: Pokušavam da budem opušten, ali to nije lako

Posle prvog treninga na kišnom Motegiju, izjave za medije dali su novi pulen fabričke Honde Esteban Gerijeri, njegov kolega Rio Mičigami, WTCC lider Ted Bjerk, kao i debitant u Svetskom turing prvenstvu Kris Rihard.

Gerijeri je još jednom objasnio kako je dospeo do ekipe u koju je pozvan da bi, makar i jednokratno, odmenio povređenog Tijaga Monteira.

“Za mnom je nekoliko vrlo intenzivnih dana. Odluka o tome da ću se trkati za Kastrol Hondu zapravo je doneta kad sam sleteo u Japan, dakle Japan me je vrlo lepo prihvatio. Veoma sam srećan i želim da se zahvalim Kastrol Hondi na ovoj sjajnoj prilici. Meni je čast što sam dospeo u taj tim.”

“Nažalost, ja sam ovde jer se Tijago povredio i to, naravno, nije dobar osećaj. Takođe, nije prijatno ni otići iz jednog tima i preći u drugi, ali je Kamposu bilo drago da me pusti u Hondu, pa želim i njima da se zahvalim. Bili su dobri prema meni i dobri su mi prijatelji. Takmičarski vikend je sda počeo, veoma mi je drago što mogu da upoznam auto i steknem dobar osećaj u njemu. Želim Tijagu brz oporavak.”

Na prvom treningu na Motegiju padala je kiša, pa je Gerijeri stazu upoznavao vozeći po nimalo jednostavnim uslovima i rangiran je kao peti.

“I vikend u Kini je bio vlažan, sa aspekta prianjanja osećaj je dosta sličan. Ali, na Motegiju nema bara i vode koja se zadržava na asfaltu, što je sjajno. Samo sam se usredsredio na vožnju i na osećaj u automobilu, a on je od početka bio dobar. Poradili smo na različitim stvarima i detaljima, ali bila je to normalna sesija, prilagođavao sam se automobilu i sve je prošlo glatko, što mi je veoma drago”, zaključio je Esteban.

Mičigami je prvi trening na Motegiju završio kao treći, prvom Japancu s celosezonskim WTCC angažmanom povratak na domaći teren očigledno je prijao.

“Drago mi je što smo se vratili u Japan. U ovoj seriji se prvi put trkam po celom svetu, s mnogim brzim i iskusnim vozačima. Frustriralo me je što nisam mogao da se pokažem onako kako sam želeo, ali sad sam na svojoj domaćoj stazi, ona je izgrađena pre 20 godina i ja se otad trkam na njoj. Veoma je dobro poznajem i ovde sam vrlo samouveren.”

“Ovoga puta naši automobili nisu isporučeni na stazu ranije, pa se sve odvija žurno, što me takođe frustrira. Ali, kad sam seo u automobil, sve je bilo dobro. Sad mi je u njemu mnogo bolje i očekujem da ću ovde pružiti sve od sebe. Svakako, i drugi vozači su veoma dobri, ali u nadam se da ću u kvalifikacijama uspeti da stignem sve do Q3.”

Upitan šta može da postigne u trkama, Rio je istakao da mu kišni uslovi pogoduju.

“Mi imamo 80 kilograma balasta. U nedelju će verovatno ponovo padati kiša, a ja osećam da su moje performanse bolje po kiši. Žao mi je publike koja će trku gledati po kiši, ali nama će ti uslovi odgovarati.”

Mičigami je objasnio i konkretne prednosti koje ima trkajući se na poznatom terenu.

“Na svim drugim stazama ja najviše vremena provedem učeći ih, a manje na podešavanja i obično koristim Tijagova ili Norbijeva. Ovde su mi šanse veće, jer poznajem stazu i mogu da radim na setovanju. Na treningu sam razumeo ponašanje automobila i uspeo sam s njim da radim ono što sam želeo.”

Rio nije naveo koju konkretnu poziciju misli da može da osvoji na Motegiju, već je samo kazao da želi da bude bolji nego u dosadašnjem toku sezone. Jedan faktor mu već ne ide naruku: biće kažnjen zbog zamene motora i startovaće sa poslednje pozicije u uvodnoj trci, u kojoj je po prirodi stvari smeo da se nada boljem rezultatu.

Bjerk je u Japan došao kao WTCC lider, a prednost mu se i povećala posle diskvalifikacije Honde s kineskih trka. Na prvom treningu Šveđanin nije impresionirao, završio ga je tek na 9. mestu, za šta postoje i razlozi.

“Počeo sam dobro i bio na vrhu, a potom smo isprobali neka rešenja koja nisu funkcionisala”, objasnio je as Volvoa. “Moram da vidim šta je radio Niki Katsburg, pa ćemo i mi to isto pokušati u nedelju, jer je Niki imao drugo najbolje vreme. Kiša će predstavljati veliki izazov, ali smo u Kini navikli na nju i sada moramo ponovo u borbu. Ali, prvi trening smo iskoristili kao i svaki drugi, isprobavajući različite opcije.”

Bjerk je ranije kazao da će u Japanu najviše voditi računa o bodovima i da nije spreman da stavlja sve na kocku samo da bi zabeležio pojedinačnu pobedu.

O detaljima svog pristupa Motegiju nije otkrio mnogo: “Neću vam odati svoju taktiku, nju zna samo tim. Ja ću nastaviti da se usredsređujem na svoj posao i izvodiću ga opušteno, automobil i ja moramo da funkcionišemo na optimumu kako bismo bili što brži. To jedino ima smisla. Ja sam sada vodeći u prvenstvu i lep je osećaj kada ste prvi u ovako jakoj konkurenciji. Potrudiću se da sve radim kao i inače.”

WTCC organizator iskoristio je upražnjeno sedište u Kamposovom “ševiju” i poverio ga je Krisu Rihardu, koji je pravo na jedan vikend u Svetskom šampionatu stekao osvojivši ETC kup 2016.

Prvi put u TC1 automobilu i prvi put na Motegiju, Švajcarac je subotnji 45-minutni trening završio je kao četrnaesti, 4.1 sekund iza najbržeg.

“Najpre bih da poželim sve najbolje Tijagu, jer sam ja ovde zato što on nije mogao da bude. Esteban je u njegovom automobilu, a ja sam u Estebanovom”, objasnio je Rihard put kojim je dospeo do starta na Motegiju.

“U prošloj nedelji mi se zaista dešavalo svašta. U utorak sam se bavio svojim svakodnevnim poslom kada mi je zazvonio telefon. Pozvao me je Erik Nev i ponudio vožnju. Otišao sam kući, spakovao stvari i krenuo na aerodrom i sad sam veoma srećan što sam ovde.”

Naviknut na TCR tehniku, u kojoj je proveo sezonu kao vozač TCR Nemačka, Rihard je bio pun utisaka o radu sa “ševijem”.

“Otkrio sam mnogo novina u poređenju s TCR automobilom. Auto ima više funkcija, više parametara koje možete podešavati. Poslednjih godina je uvek bilo sunčano kada sam se trkao, u subotu me prvi put za dve godine pratila kiša.”

“Išao sam korak po korak, nisam želeo da slupam auto, već sam mu se polako prilagođavao i poboljšavao sam se iz kruga u krug. Još moram da radim da bih postao jedno s automobilom, a to je najvažnije. Treba mi da postanem samouvereniji, da kočim kasnije i vozim brže.”

“Radujem se nedelji. Ne obazirem se preterano na rezultate prvog treninga, meni se već posle dva kruga pokvario levi brisač i radio je samo desni. Drago mi je što sam tu i s ekipom radim na tome da se poboljšam.”

Rihard ima ideju o tome kako treba da pristupi debitantskom WTCC vikendu, ali nju nije lako sprovesti u život.

“Pokušavam da budem što opušteniji, ali to nije lako. Mnogo je više stvari koje treba uraditi, mnogo je više ljudi. Moram da se usredsredim na sebe i činim ono što mislim da je ispravno. Hvala svima koji su mi pomogli da dospem dovde.”