RML postao tehnički partner Britanskog turing prvenstva

Organizator Britanskog šampionata turing automobila, najvećeg i najpopularnijeg automobilskog takmičenja u Britaniji, odabrao je RML grupu za tehničkog partnera serije u idućih šest godina.

Rej Malok limited, inženjerska kuća iz Velingbroa čuvena je po uspešnim programima u turing i trkama sportskih automobila i spada u globalno najcenjenije u svom fahu. Njoj su povereni projektovanje, izrada i isporuka standardizovanih komponenti NGTC šasija, oslanjanja i pripadajućih delova učesnicima BTCC serije u periodu od 2016. do 2021.

U skladu sa zahtevima ugovora, RML ima obavezu da ekipe snabdeva rezervnim delovima, obezbeđuje tehničku podršku na svim rundama prvenstva i zvaničnim testovima, kao i da u svako doba pruža potpunu uslugu klijentima.

rml
Na zahtev BTCC tehničke radne grupe, preprojektovanja postojećih standardizovanih komponenti već su u toku, a RML će zajedno s organizatorom razmotriti i dalje evolucije koje primarno treba da povećaju izdržljivost i dodatno olakšaju korišćenje, a da ne remete sadšnji odnos performansi i cene.

RML planira da u dolazećim mesecima testira auto sa unapređenim delovima za 2016. godinu i da ih od novembra ponudi timovima koji žele da izrade nova vozila, ili da osavremene postojeća. Većina komponenti biće kompatibilna i potpuno zamenjiva sa aktuelnim, pa će ekipe na osnovu sopstvenih prohteva i budžeta moći da odaberu hoće li koristiti kompletnu evoluciju ili samo neke od unapređenih pozicija.

Aktuelna NGTC („nova generacija turing automobila“) tehnička regulativa na snazi je od 2011. godine i planirano je da važi jednu deceniju. Imenovanje RML-a za novog tehničkog partnera serije izvedeno je u okviru planirane analize dejstva tih pravila na polovini njihovog predviđenog veka trajanja.

btccKao organizator BTCC serije, TOKA je ovu priliku iskoristila da ustanovi kako je NGTC „nesporno uspešan“ i „fundamentalno ispravan“ koncept, čemu u prilog govori činjenica da su njegove norme preživele pet sezona u uglavnom neizmenjenoj formi.

BTCC direktor Alan Gou smatra da ni ubuduće neće biti potrebno ništa više od finih doterivanja i da će NGTC opstati i u narednih pet godina. „Postojanošću tehničkih regulativa može se pohvaliti izuzetno mali broj vrhunskih šampionata. Ipak, uspeh se nikad ne postiže stajanjem u mestu, zato je ova analiza bila predviđena na polovini našeg desetogodišnjeg NGTC programa“, ističe Gou, koji je i predsednik turing komisije FIA.

nissan primera 821068Kompanija Reja Maloka bavi se turingom od 1992. godine. U 1993. je stekla prvog fabričkog klijenta – Nisan motorsport, a u Britanskom šampionatu je sarađivala i sa Voksolom, Seatom i Ševroletom. U njenim automobilima titule su osvajali Džon Kleland (voksol, 1995), Loran Ajelo (nisan, 1999) i Džejson Plejto (ševrolet, 2010).

RML je globalno najpoznatiji kao nosilac fabričkog programa Ševroleta u Svetskom turing prvenstvu, a ta saradnja kulminirala je osvajanjem sedam šampionskih naslova u razdoblju 2010-2013. Danas kuća za WTCC klijente izrađuje i unapređuje „ševi kruz“ TC1 specifikacija.