Srbi u ETCC-u: Vojislav Lekić

Dolazeća češka ETCC runda u Brnu povod je i prilika da se podsetimo svih srpskih trkača koji su se okušali u ovom turing takmičenju. Vojislav Lekić prvi je „otkrio“ Evropski kup turing automobila i 2010. godine nastupio je u njegovoj superprodukcijskoj klasi. Vozio je četiri trke u „hondi sivik“ i, osvojivši ih sve, okitio se naslovom osvajača kupa, kao prvi Srbin kome je to pošlo za rukom.

Godina 2010. bila je šesta sezona postojanja ETC kupa u aktuelnom obliku. U njoj je serija doživela značajnu promenu i prerasla u takmičenje sa tri runde i šest trka, voženih na autodromima Braga, Salcburgring i Frančakorta u tri kategorije: S2000, S1600 i superprodukcija. Takmičarski vikend bio je predviđen i na Ošerslebenu, ali je tokom sezone otkazan i zamena za njega nije ni tražena.

Lekić se nije pojavio na prvoj, portugalskoj rundi Kupa, ali se trkao na geografski bližim stazama, u Austriji i Italiji. U oba slučaja jedini protivnik u klasi bio mu je Fabio Fabijani u „BMW-u 320si“. Srpski vozač je u sva četiri okršaja nadmašio Italijana, na Frančakorti po jakoj kiši i u „hondi“ kojoj je pred kraj otkazalo kvačilo. Lekićeve plasmane apsolutno i u SP klasi pronaći ćete u grafici u prilogu ovog teksta.

ETCC_2010_Press-conferenceIako konačna ETCC tabela sezone 2010. u superprodukcijskoj klasi rangira samo Lekića i Fabijanija, u njoj su zapravo vozila trojica takmičara. Letonac Marcis Birkens bio je jedini prijavljeni SP učesnik u Bragi, ali je u trci 1 odustao zbog kvara motora, ne ostvarivši plasman, dok u trci 2 zbog istog defekta nije mogao ni da startuje. Njemu se dugo putovanje u Portugal ni po čemu nije isplatilo, a u nastavku sezone nije više ni okušavao sreću u Evropskom kupu turing automobila.

Da bismo upotpunili sliku o ETCC-u 2010, kažimo i to da je pobednik u S2000 klasi bio Džejms Tompson u „hondi akord“, dok je u S1600 klasi najbolji bio Karsten Zajfert za volanom „ford fijeste“.

Vrativši se u Srbiju po osvajanju ETC kupa u superprodukciji, Lekić je u svim izjavama potencirao da je u Evropu izašao da bi nešto naučio i bio je oduševljen preciznošću u organizaciji, kao i rigoroznom disciplinom koja vlada na evropskim pistama. Njegove dalje ambicije odnosile su se na međunarodnu reli scenu, a „hondu“ koja ga je dovezla do naslova prodao je drugom srpskom trkaču, koji će u ETCC-u provesti naredne dve sezone, što će biti tema naše sledeće priče.

etcc lekic