Srbi u ETCC-u: Aleksandar Tošić

Zahvaljujući Aleksandru Tošiću zastava Srbije vijorila se u Evropskom kupu turing automobila i tokom 2011. i 2012. godine. Beograđanin je za volanom „honde sivik“ trijumfovao u superprodukcijskoj klasi u svojoj prvoj sezoni u Kupu, ali taj rezultat nije ponovio i u idućem pokušaju.

U sezoni 2011. ETCC je ponovo organizovan u okviru jednog trkačkog vikenda, kao u periodu 2005-2009. Kup je bio otvoren za tri klase, S2000, S1600 i superprodukcijsku, a jedina runda takmičenja održana je na Salcburgringu.

Tošić je preuzeo automobil u kojem je Vojislav Lekić sezonu ranije osvojio ETC kup. Jedini konkurent u SP klasi bio mu je Fabio Fabijani, ponovo u BMW-u i ponovo nemoćan protiv suparnika iz Srbije. Po žestokoj kiši, u situaciji u kojoj se iz kokpita bolje videlo kroz bočne prozore nego kroz vetrobran, Toške je u obe trke bio bolji od Italijana i okitio se evropskim naslovom. Do trijumfa u svojim klasama na Salcburgringu su stigli i Fabricio Đovanardi (honda akord, S2000) i Tomas Milenc (ford fijesta, S1600).

tosic_03Željan da ponovi taj uspeh, fajter s Dorćola rešio je da sa istim autom vozi istu ETCC klasu i 2012, ali su te godine karte malo drugačije izmešane. Kup je ponovo imao više rundi, ovog puta čak četiri: Moncu, Slovakija ring, Salcburgring i Imolu. Klasama voženim u 2011. dodata je i takozvana kup klasa – monomarka, u kojoj su se trkali „seat leon kup“ automobili druge generacije.

Na otvaranju sezone u Italiji, kao i u Slovačkoj i Austriji, Tošić je imao jednog konkurenta, Rusa Nikolaja Karamiševa, takođe u „hondi sivik“. Nesalomivi Fabijani bio je prijavljen za Moncu, ali mu zbog neodgovarajuće homologacije rezervoara za gorivo „BMW-a 320si“ nije dozvoljeno da startuje.

Tokom tri četvrtine sezone Tošić i Karamišev borili su se atraktivno i sve bešnje kako je godina odmicala. Vozili su identične automobile, pa je svaki poen bio dragocen, uključujući i one koji se dodeljuju za kvalifikacioni rezultat.

ADF_4508Toške je u Monci počeo po planu, pol pozicijom i pobedom u trci 1, ali mu je drugu vožnju prekinuo kvar menjača i to posle četiri kruga, prerano da bi uopšte bio rangiran. Karamišev je otišao iz Italije sa prednošću od 7 poena, dok je Srbin vukao svoj bodovni deficit kao teg i on mu je poslednji nastup učinio praktično besmislenim.

U Slovačkoj je Tošić osvojio trku 1, ali je u drugoj vožnji dana poražen jer više nije imao novih guma. U Austriji je SP dvoboj dostigao kulminaciju: Karamišev je izgubio kvalifikacioni duel za 6 hiljaditih, a u trkama su branici otpadali posle razmenjenih „nežnosti“. Rus je slavio u oba nastupa i požalio se kako njegov suparnik ne ume sportski da podnese poraz. Prgavi srpski takmičar je za svoj „sve ili ništa“ pristup počašćen vremenskom kaznom, koja u krajnjem ishodu nije promenila ništa, jer trećeg u klasi nije bilo.

1SI_8773 12JC2012Znajući da će mu se odlazak u Imolu isplatiti samo ako Karamiševa tamo saplete neki tehnički defekt i procenjujući da su male šanse da se to i dogodi, Tošić se odrekao nastupa na pisti Enco i Dino Ferari. Samim tim, naslov osvajača ETC kupa 2012. u superprodukcijskoj klasi pripao je ruskom trkaču, koji je, pomenimo i to, u Imoli ipak imao konkurenta. Bio je to neuništivi, ali i inferiorni Fabijani, koji Karamiševu nije predstavljao nikakav problem.

Osvajači ETC kupa 2012. bili su i Fernando Monhe u klasi S2000, Stijan Paulsen u monomarki i Kevin Krames među S1600 vozačima.

Tošićeva ETCC priča nije dobila nastavak. Automobilima superprodukcijske klase uskraćeno je pravo nastupa u 2013, a za drugu takmičarsku spravu nije bilo novca. Internacionalne ambicije su postojale, ali je najavljivana sponzorska podrška presudno izostala, pa se Tošketovo dalje trkanje ograničilo na sondiranje terena u CEZ-u i nastupe u domaćem šampionatu. Sve to i dalje za volanom iste „honde“ koja ga je dovela do evorpskog trofeja, a zatim izdala u Monci.

etcc tosic