ROAL Motorsport osvojio timski Jokohama trofej

Rezultati Toma Čiltona i Toma Koronela na pretposlednjem trkačkom WTCC vikendu na Suzuki doneli su timski Jokohama trofej ROAL Motorsportu, jednu rundu pre kraja sezone.

Iako će se na poslednje dve trke u Makauu poeni duplirati, zahvaljujući Čiltonovom drugom mestu u trci 1 i Koronelovom četvrtom u trci 2, italijanska ekipa povećala je vođstvo u plasmanu nezavisnih timova na 83. Kako su na poslednjem trkačkom vikendu na stazi Guja na raspolaganju još samo 72 boda, Jokohama trofej već je rezervisan za postavu Roberta Ravalje.

U prvoj sezoni sa RML “ševrolet kruzom”, ROAL se stabilno poboljšavao iz trke u trku. Njihov napredak kulminirao je Čiltonovom pol pozicijom i pobedom u Pekingu, na stazi Goldenport park, dok je Koronel tri puta izlazio na podijum, dva puta kao drugoplasirani (Salcburg i Peking) i jednom kao trećeplasirani (Spa).

bigm_305_CHILTON_CORONEL
Holanđanin je trenutno sedmi u generalnom plasmanu vozača i ima samo četiri boda više od timskog kolege.

Neizvesna borba za drugo mesto među nezavisnim timovima vodi se između tri ekipe: Kampos rejsinga koji je sa 148 poena trenutno drugi, Zenge Motorsporta, koji ima dva boda manje i Minih Motorsporta koji za Špancima zaostaje četiri poena.