Seat leon Evrokup: Paulsen i Rosel najavljuju poslednju bitku za titulu

Pol Rosel je aktuelni prvak Seat leon Evrokupa i željan je da ove godine odbrani naslov, dok je gladni izazivač Stijan Paulsen njegov glavni suparnik uoči poslednje runde serije. Vozači su izjednačeni po broju osvojenih poena (72), ali je Španac vodeći u generalnom jer ima tri pobede, a Norvežanin dve.

Završni takmičarski vikend održava se na stazi Katalunja pokraj Barselone, a 1. novembra ćemo doznati kome je od dvojice rivala pošlo za rukom da se ovenča titulom. Rosel je izgubio bodovnu prednost iz prvog dela sezone, a Paulsen ima ozbiljnu priliku da Španca svrgne sa trona Seatove monomarka serije pred njegovom domaćom publikom.

Prvu borbu, onu van staze, prikazali su u uporednom intervjuu.

seat3
Kako ćeš pristupiti poslednjim trkama u sezoni?
Stijan: Završni vikend u Barseloni biće prilično komplikovan. Voleo bih da tamo stižem sa većom bodovnom prednošću u generalnom poretku, ali smo u poenima izjednačeni. Prošlogodišnji osvajač titule Pol Rosel nastupiće na svom terenu, pa verujem da će biti pod većim pritiskom. Imam dobar predosećaj i nadam se da mogu da izađem na stazu i osvojim titulu.

Kako se osećaš uoči duela sa Stijanom na “tvojoj” pisti u Barseloni?
Pol: Sviđa mi se što u ovakvoj konstelaciji dolazim na poslednji trkački vikend. Meni je uzbudljivo isto koliko i svima koji prate Seat leon Evrokup. Vozim “kod kuće”, veoma sam motivisan i gorim od želje da se dokažem. Mislim da će Stijanu biti teže. Katalunja je staza koja mi se zaista dopada i na kojoj se osećam ugodno. Imaću dobru šansu.

seat1
Koje su Polove slabe tačke?
Stijan: Pol je sjajan vozač, u to ne sumnjam. Njegove slabe tačke? Nisam sasvim siguran, veoma je stabilan, mada će se suočiti s velikim pritiskom u Barseloni i to bi ga moglo učiniti ranjivijim. Pobeđivao sam ga u poslednje četiri runde i nadam se da ću to ponoviti u Španiji. Cilj mi je da osvojim šampionat!

Gde možeš da napadneš Stijana?
Pol: Stijan je vozač sa kojim se odlično slažem… Iako svi vrlo dobro znamo da na stazi  nema prijateljstava. U čemu je slab? On je veoma dobar vozač i ne mogu to da kažem… Kako bude, biće. Nadam se da ću ga pobediti i zadržati krunu Seat leon Evrokupa.

Trke poslednje runde Evrokupa 2015. održavaju se 30. oktobra i 1. novembra i biće prikazivane uživo na zvaničnoj Jutjub platformi Seata.