Serbiaring na Slovakija ringu: Dva Srbina u akciji!

Slovakija ring, autodrom sagrađen 2009. godine, domaćin je četvrte runde Svetskog šampionata turing automobila i druge runde Evropskog kupa turing automobila. Slovačka je 2012. na WTCC kalendar ušla kao zamena za nerealizovanu rundu u Argentini i na njemu se zadržala.

Slovakija ring je prva namenski izgrađena trkačka staza u Slovačkoj. Autodrom je projektovao austrijski arhitekta Hans Rot. Od Bratislave je udaljen 40 kilometara i ne bi mu loše došlo da je s glavnim gradom povezan auto-putem. Kompleks je ambiciozno zamišljen, moderan, sa više nego prostranim padokom, uključuje i trening centar, off-road stazu i hotel. Takav objekat vapi za boljom saobraćajnom vezom s prestonicom, tim pre što je Bratislava blizu Austrije, Mađarske i Češke, i privlačna je i poklonicima auto-sporta iz tih zemalja.

Pista je na terenu ravnom poput palačinke, što znači da bi, u teoriji, cela bila vidljiva sa bilo koje pozicije. Međutim, kako bi stazu učinio izazovnijom i obezbedio prolaz za servisna i redarska vozila, njen tvorac je izveo veštačke uspone i padove u vidu četiri „rampe“ (ili „nadvožnjaka“, koji u trkačkim uslovima mogu da budu i „skakaonice“), time oduzevši publici savršen pregled zbivanja, osim sa apsolutno najviših redova glavne tribine. Stvar bi mnogo popravili ekrani, makar naspram te glavne i jedine natkrivene tribine. I hoće, kad i ako jednog dana budu postavljeni. Ni pozicija medija centra nije srećno rešena, on je u obližnjem Hotelu Ring, ali se s njega zbivanja na pisti ne vide.

36Unutar trougaonog perimetra nalazi se jako vijugava staza. Ona podseća na ogroman kartodrom, ali to ne znači da je jednostavna, naprotiv. Kada se trke gledaju uživo, mana joj je što automobili izgledaju čudno kad vijugaju sleva udesno i zdesna ulevo, pa tako šest puta. „Lična karta“ Slovakija ringa govori da autodrom ima maksimalnu dužinu od 5.922 metra (ta verzija koristi se za WTCC/ETCC), širok je od 12 do 20 metara i sadrži 6 mogućih konfiguracija. Računajući i promene smera vožnje, pista nudi 12 trkačkih varijanti. Najduža kombinacija ima 16 krivina različitih radijusa i brzina. Utisci WTCC vozača, procene i simulacije doveli su do sledećeg zaključka: tehnički je kompleksan i po zahtevima podseća na mešavinu Brna i Valensije.

Slovakija ring ima tendenciju da jako troši gume, ne zato što je asfalt posebno abrazivan, već zato što je prianjanje veoma slabo, pa se pneumatici mnogo klizaju i intenzivno zagrevaju. Napad iz zavetrine na prvoj krivini najpogodniji je scenario za preticanje, ali dobro će poslužiti bilo koje mesto na kom trkači budu grešili: „Ovde se jako lako greši, jer se retko koči u pravoj liniji, uvek se koči i skreće,“ ispričao nam je svojevremeno Rob Haf.

Marčelo Loti, nekadašnji prvi čovek WTCC-a u 2012. je nameravao da u Slovačku dovede samo ETC kup, ali je, čim je video stazu, pomislio kako je idealna za WTCC. Ideja se ispostavila kao pun pogodak – trke 2012. bile su odlično posećene, a događaj rasprodat. Dugačke kolone automobila pritisle su dolazne puteve ka autodromu, krcati su bili i obeleženi i improvizovani parkinzi. Sudeći prema tablicama, najviše je bilo domaćih gledalaca, zatim Mađara, Čeha i Austrijanaca. Odziv 2012, uz ono što se godinama viđa na Hungaroringu, pokazatelj je da WTCC uživa zavidnu poziciju u centralnoevropskom regionu, koji je po interesovanju za ovo i srodna takmičenja dostojna zamena za s kalendara uklonjene Veliku Britaniju i Nemačku.

Tarkviniju ide dobro u Slovačkoj. Pobedio je na trci 1 2012, i to je bio prvi trijumf novog fabričkog Seatovog 1.6 turbo motora. U trci 2, iste godine, Haf je zabeležio prvu pobedu u sezoni i odatle je započeo preokret koji mu je na kraju doneo titulu. U 2013. u trci 1 slavio je ponovo Tarkvini i doneo je prvu pobedu fabričkoj Hondi u Svetskom šampionatu, a „sivik“ se pokazao u tako moćnom izdanju da je to slavlje bilo trostruko, a do podijuma su stigli i Monteiro i Mihelis.

Premijerno WTCC takmičenje u Slovačkoj bilo je najvažnija dotle vožena trka na Slovakija ringu. Vremenom je uprava autodroma počela da privlači i druge atraktivne kategorije, pa su, kad je reč o četvorotočkašima na ovu stazu dolazili Superstars serija, FIA GT šampionat, ADAC GT masters, Blanpan GT serija i CEZ.

947198_575354922496334_552211841_n 995479_499883376760034_945717612_n

Pošto se ovog vikenda na Slovakija ringu vozi dupli program, Srbija ponovo ima dvojicu takmičara u akciji, Borkovića u WTCC-u, Vesnića u ETCC-u. Ni jednom ni drugom trkaču staza nije nepoznata.

Duca ju je upoznao prošle godine u ETC kupu, ali taj vikend ne pamti ni po čemu dobrom: auto je loše funkcionisao, a Pančevac je u trci bio žrtva karambola u prvoj krivini.

Mikica je baš u Slovačkoj u septembru 2013. matematički „zaključao“ svoju centralnoevropsku titulu. Dodatno, automobilista iz Užica je prošle sedmice tamo izvezao jedan test dan sa svojom ovogodišnjom takmičarskom spravom, kako bi ozbiljnije počeo da je dešifruje…

WTCC u Slovačkoj – dosadašnji pobednici:
2012: Gabrijele Tarkvini (seat leon); Rob Haf (ševrolet kruz)
2013: Gabrijele Tarkvini (honda sivik); Tom Koronel (BMW 320 TC)