Lopes: Ko ne bi bio srećan da počne ovako?

Sitroen Total WTCC tim idealno je započeo sezonu 2015: njegova četvorica vozača osvojila su četiri čelne pozicije u kvalifikacijama. Hose Marija Lopes nije dopustio da mu na domaćem terenu iko ugrozi primat, a iza aktuelnog prvaka u trci 1 startovaće Ivan Miler, Sebastijan Leb i Ma Ćinghua.

Iako je u Argentini sredina leta, WTCC vozače su na stazi Terme Rio Ondo dočekali kiša i magla. Prvi test u sezoni vožen je u petak po mestimično vlažnoj pisti. Sebastijan Leb se najbolje snašao u tim uslovima i postigao je najbrže vreme.

Subota je osvanula sunčana, pa je na preostalim treninzima Sitroen rejsing izveo fina podešavanja svojih “c-elizea”. Hose Marija Lopes je bivao sve brži i istakao se kao favorit za osvajanje pol-pozicije.

Tokom Q1 temperatura staze je bila viša od 55 stepeni! Svih pet Sitroena prošlo je u Q2, s tim što je Mehdi Benani pokazao najbolje performanse. Tenzija je rasla tokom Q2, jer su vozači imali na raspolaganju samo 10 minuta da zauzmu najbolje pozicije, a prekid je usledio kad je Benani sleteo sa staze. Ma Ćinghua je bio najbrži u Q2, bolji i od Lopesa, a i Miler i Leb su prošli u Q3.

AUTO - WTCC ARGENTINA 2015

Leb je prvi krenuo u brzi krug, ali je na krivini 11 izleteo i izgubio šansu da osvoji pol-poziciju. Miler je postigao poštovanja vredno vreme, ali je Pečito ipak bio brži. Ma Ćinghua je poslednji nastupio, ali nije mogao dalje od četvrtog mesta. Konačan startni poredak u formaciji Lopes – Miler – Leb – Ma slika je dominacije Sitroena, .

“Nismo mogli da sanjamo bolji početak sezone!”, oduševljen je bio direktor Sitroen rejsinga Iv Maton. “Velika je nagrada za tim što su se naša četiri automobila plasirala na prva četiri mesta. To pokazuje i da smo doneli prave odluke zimus i da imamo dobre šanse da nastavimo tamo gde smo stali 2014. Pečito je izvezao jedan od onih perfektnih krugova koje samo on može da napravi i pokazao da je odlučan da odbrani titulu! Imamo osmeh na licu, ali treba da ostanemo čvrsto nogama na zemlji. Predstoje nam dve trke, uslovi će biti teški, posebno za vozače i gume”.

AUTO - WTCC ARGENTINA 2015 AUTO - WTCC ARGENTINA 2015

“Ko ne bi bio srećan da ovako započne sezonu?”, retorski je upitao Hose Marija Lopes posle kvalifikacija. “Nije bilo lako, puno smo radili na podešavanjima od petka ujutru. Posebno želim da se zahvalim mom inženjeru, koji je brzo reagovali na promene uslova na stazi. U trci moramo sve iz početka, kako bismo postigli što bolji rezultat. Naravno, za mene bi bilo veoma posebno da pobedim. Nema ničeg lepše nego pobediti na domaćoj stazi. U svakom slučaju, osećam mnogo manji pritisak nego prošle godine”.

“Imam pomešana osećanja povodom druge startne pozicije”, rekao je pomalo razočarani Ivan Miler. “Zadovoljan sam, pošto sam sam u Q1 bio tek na devetom mestu. Nisam bio srećan načinom na koji se automobil ponašao, imao sam problema da pronađem pravi balans. Drugo mesto je dobro, ali je prvo bolje! Da bih pobedio, moram bolje da startujem od Pečita i da se postaram da ga zadržim iza sebe. Verujte mi, to nije nimalo lak zadatak”.

“Ovo je zaista pozitivan rezultat za Sitroen, posebno zato što automobili svih proizvođača startuju sa istom težinom”, objasnio je Sebastijan Leb. “Želeo sam da napadnem pol-poziciju i agresivno sam nastupio u Q3. Nažalost, izgubio sam kontrolu nad zadnjim točkovima na najbržoj krivini staze i sleteo sam na travu. Pa dobro, morao sam da probam!”

AUTO - WTCC ARGENTINA 2015

“Q1 i Q2 išle su prema planu, stalno smo se poboljšavali. Nadao sam se da ću proći bolje u Q3, ali sam pogrešio u krivini broj 5. Ipak, ovo nije loš start sezone. Imam tempo, pouzdam se u automobil, a trke bi trebalo da budu uzbudljive, jer ovde ima dosta mesta za preticanja”, rekao je Ma Ćinghua, koji ove godine vozi punu sezonu u fabričkom timu Sitroen rejsing.