Sitroenu je trka u Marakešu “prilično monotona procesija”

Podium Race 1 MULLER Yvan (fra) Citroen C Elysee team Citroen racing portrait ambiance CORONEL Tom (ned) Chevrolet Cruze team Roal motorsport portrait ambiance LOPEZ José Maria (arg) Citroen C Elysee team Citroen racing portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Race of Morocco at Marrakech, from May 6 to 8 2016 - Photo Francois Flamand / DPPI

Sitroen rejsing je glavnu trku u Maroku okarakterisao kao “prilično monotonu procesiju”, pošto se “pozicije prvih 10 nisu menjale tokom 12 završnih krugova”.

Ni uvodna nije dobila mnogo bolju ocenu: “prvih 10 ostalo je nepromenjeno u poslednjih 15 krugova, što je dokaz da je u normalnim okolnostima na novoj uličnoj stazi u Marakešu nemoguće preticati”, stoji u saopštenju ekipe.

Tim iz Versaja nije govorio o “monotonim procesijama” kada je na istom mestu terorisao konkurente trostrukim i petostrukim pobedama. U osvrtu na WTCC rundu na pisti Mulaj El Hasan pokazao je deo svog karaktera: kao što ume da bude arogantan kad pobeđuje, deluje nesnosno kada je poražen.

Francuzima za utehu služi rezultat uvodne trke, u kojoj su se Pečito Lopes i Ivan Miler sa startnih pozicija 7 i 5 popeli do mesta na podijumu: Argentinac je završio drugi, a Alzašanin šesti, uz nekoliko međusobnih kontakata u prvim kilometrima.

wtcc201605080020

Ti izlasci na pobedničko postolje Sitroenu su dali osećaj obavljenog posla: posle kompletirane (već) prve trećine sezone, on je lider u proizvođačkoj konkurenciji, 39 poena ispred Honde, dok Lopes vodi u poretku vozača, s prednošću u Maroku uvećanom za 2 boda.

Lopes je imao mnogo borbeniji nastup od Milera, što je ove godine praktično normalno stanje. U uvodnoj trci se borio za vođstvo s Koronelom, a u glavnoj za treće mesto s Monteirom. Zanimljivo, ali nijedan od tih duela Pečito nije dobio. Istina, njegov auto bio je 80 kilograma teži od “ševija”, a 40 od “honde”.

“Moje drugo mesto u uvodnoj trci bilo je odličan rezultat kad se uzme u obzir moja startna pozicija”, ispričao je Lopes. “Prvi krug je bio kao ulična tuča, ljudi nisu razmišljali o automobilima ispred. To je bilo pomalo čudno, ali izašli smo s tim na kraj, preživeli smo i borili smo se.”

wtcc201605070028

“Još pre trke znao sam da će preticanja biti nemoguća jer je staza uzana i to je bio rizik. Rizik je bio i da ostanem preblizu vodećeg, jer ponekad nisam mogao da vidim zidove, a ponekad sam imao i problema s kočnicama, pa sam povremeno morao da popuštam. Ostao sam blizu, da bih iskoristio i najmanju moguću priliku, ali sam morao da pazim na gume i kočnice.”

Lopesov suparnik bio je Tom Koronel, koji se, kako Argentinac kaže, “ne trka od juče”.

“Znao sam da će mi biti nemoguće da ga prođem ako ne pogreši, pa sam pokušao da se nađem blizu da to iskoristim”, nastavio je dvostruki WTCC šampion. “Meni je važno da sam ostavio Monteira dve pozicije za sobom, to je važno za šampionat, i važno mi je da sam dobio i timskog kolegu, to je jako bitno za samopouzdanje. Uvek želite pobedu, ali ovog puta sam osvojio vrlo dobru poziciju kad se uzme u obzir da sam startovao sa sedme”.

“U glavnoj trci sam dobio Tijaga, ali je onda došao red na mene da pogrešim. Ipak, zadovoljan sam svojim vikendom. Cilj je bio da povećam vođstvo u poretku vozača i to sam ispunio. Uspeli smo da osvojimo 2. i 3. mesto, što je važno u fazi kada se mučimo sa teškim automobilom. Ne smemo da se opustimo, konkurenti nam nikad nisu bili bliže.”

wtcc201605070029

Iako tu i tamo zabljesne brzim kvalifikacionim krugom, Ivan Miler u izdanju iz 2016. deluje pasivnije nego ikad u Svetskom turing šampionatu. To ilustruje i njegova pozicija na tabeli: četvorostruki WTCC šampion tek je šesti u generalnom, iza timskog kolege, sve trojice fabričkih vozača Honde i Sitroenovog privatnika Mehdija Benanija.

“Iznenađen sam podijumom u uvodnoj trci, startovao sam peti a završio treći”, kazao je Francuz. “Takve stvari su moguće samo kada ima udesa. Nisam očekivao toliko incidenata u prvom krugu, ali oni su mi pomogli da se probijem. Posle toga je bilo nemoguće preticati, čak i ako ste bili brži. Trka je bila OK, pratio sam Toma i Pečita i pazio na kočnice, jer su one stvarno ugrožene na ovoj stazi.” Vozač “C-elizea” #68 dodao je da u tom nastupu nije osećao nikakav pritisak četvrtoplasiranog Monteira.

“U glavnoj trci je zbog kiše bilo vrlo nezgodno”, dodao je Miler. “S različitim površinama asfalta i sa obojenim površinama, staza je bila ekstremno klizava. Čak sam pomislio da sam ostao bez točka kad mi je auto u jednom trenutku otklizao na pravcu! Vikend nije bio izuzetan, ali je i za mene i za tim ipak ispao pozitivan.”

Iv Maton, šef Sitroen rejsinga, zadovoljan je ukupnim rezultatom svoje trupe u Maroku: “Možda i nismo pobedili, ali to nam se dešava tek treći put u 28 WTCC vikenda. Zahvaljujući solidnim trkama naših vozača prepustili smo samo bod u proizvođačkoj konkurenciji, i dalje imamo solidno vođstvo. Pečito je ojačao svoju poziciju u poretku vozača. Stazu napuštamo uz žaljenje što marokanskim navijačima nije pružen veći spektal i radosni što ćemo se uskoro uhvatiti u koštac sa najvećim izazovom godine, Nirburgringom i Nordšlajfeom.”